avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața, Vă rog să îmi spuneți dacă este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața, Vă rog să îmi spuneți dacă este necesar ...

Bună dimineața,
Vă rog să îmi spuneți dacă este necesar și recomandat să merg la notar să semnez pentru vecinul din spatele casei mele care vrea să construiască un garaj pentru camioane "lipit" total și pe toată lungimea, de spatele casei mele care se află pe hotar (așa am cumpărat-o). Ezit să fac acest lucru, știu că trebuie să fie o distanță între case, probabil a noastră a "ocupat" jumătate din distanță și acum vecinul vrea să ocupe cealaltă jumătate. Îngrijorarea mea este legată de înălțimea construcției, gălăgia provocată de reparații, fiind deja înconjurată de case mai înalte. Cum ar fi bine să procedez sau de ce ar trebui să țin cont pentru a fi de acord și să nu am probleme pe viitor?
Dacă nu semnez, cum poate construi legal?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 03:08, 19 Februarie 2021
daca nu sunteti de acord, ar trebui sa va dea in judecata.
Mulțumesc pentru răspuns!
De ce să mă dea in judecată? Mă poate obliga? Nu poate construi legal la o anumită distanță? Mă gândesc că în curtea lui poate face ce vrea, respectând legea. Teamă mea este legată de nerespectarea celor zise/ scrise și semnate, și pe urmă să fiu nevoita sa îl dau eu in judecată.
Chiar depinde de semnatura mea?
Mulțumesc!
Vă rog, îmi puteți spune dacă sunt sau nu obligată să merg la notar?
Mulțumesc!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti obligata sa mergeti la notar, ar f culmea sa va dati acordul.
Daca va da in judecata , va aparati, sa isi faca garaj mai incolo.
Mulțumesc frumos!
Și la ce distanță poate construi, că el spune că în curtea lui poate construi la 60/70 cm de hotar fără semnătura mea. Ca și construcție, garaj unde repară mașini mari, mai trebuie să țină cont de ceva vis-a-vis de vecinii lui?
Zi cu spor!

gi-jane2 a scris:

Nu sunteti obligata sa mergeti la notar, ar f culmea sa va dati acordul.
Daca va da in judecata , va aparati, sa isi faca garaj mai incolo.

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre o casa si un service auto danapet danapet Care este legea ce imi poate da toate informatiile legate de distanta legala ce trebuie considerata intre o casa si o constructie ce va servi drept service ... (vezi toată discuția)
Constructie bloc locativ in vecinatate steluta79 steluta79 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, si, recent, vis-a-vis de bloc, mai exact chiar peste drum, au inceput lucrarile pentru ... (vezi toată discuția)