avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Distanta legala intre o casa si un service auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Distanta legala intre o casa si un service auto

Care este legea ce imi poate da toate informatiile legate de distanta legala ce trebuie considerata intre o casa si o constructie ce va servi drept service auto ? Vecinul meu isi construieste un service auto foarte aproape de gardul casei mele, nu mi-a cerut acordul nici nu m-a informat cu privire la ceea ce doreste sa construiasca.
Cel mai recent răspuns: AlinaD. , utilizator 15:40, 30 Septembrie 2020
ORDIN nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei
ART. 5 (1) Unităţile cu capacitate mică de producţie, comerciale şi de prestări servicii, precum spălătorii auto, ateliere mecanice, tinichigerii, ateliere de tâmplărie etc., care pot crea riscuri pentru sănătate sau disconfort pentru populaţie prin producerea de zgomot,
vibraţii, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc., se amplasează în clădiri separate, la distanţă de minimum 15 m de ferestrele locuinţelor. Distanţa se măsoară între faţada locuinţei şi perimetrul unităţii, reprezentând limita suprafeţei unităţii respective. Pentru unităţile sus-menţionate se asigură mijloacele adecvate de limitare a nocivităţilor, astfel încât să se încadreze în normele din standardele în vigoare.
Buna ziua,

Ati rezolvat ceva in legatura cu problema descrisa mai sus?
Si noi suntem in aceeasi situatie. Din pacate, noua ne-a spus ca vrea sa construiasca un service auto si ne-a cerut acordul in scris. Ne-a grabit si atunci nu stiam de ordinul acesta. Am semnat doar eu, nu si sotia, care e co-proprietar. Am semnat ca sunt de acord sa construiasca service-ul daca hala va fi la 2 m de gardul cu noi. Intre timp, am aflat de ordinul 119 din 4 febr. 2014 care spune ca astfel de constructii se fac la minimum 15 m fara de locuinte.
Credeti ca mai putem face ceva sa impiedicam construirea service-ului? inca nu au inceput lucrarile. Nici macar nu stim daca i-a fost emisa autorizatia.
Din cate am inteles de la un avocat, nu ar trebui sa i se dea autorizatie de construire de service auto in apropierea locuintelor chiar daca proprietarii si-au dat acordul.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Bună ziua referitor la măsurarea distanței față de spălătorie auto, eu așa înțeleg că se face până la limita terenului pe care este amplasat spălătoria! Nu până la boxă de spălat nu ?
Buna ziua . Va rog urgent cu un raspuns. Un vecin vrea sa faca o spălătorie auto si are nevoie de semnătură mea si a soției. Santem vecini gard in gard el are o suprafata de 250 metrii patrati in zona 0 al orașului. Nu vreau sau dau semnătură pentru ca va fi zgomot toată ziua apa multă si mizerie . El a zis ca e un abuz de drept dacă nu îi dau semnătură. El poate rezolva ceva prin judecatorie?
As dori sa stiu mai multe in aceasta directie . Mulțumesc din suflet
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2019
Amar radulescu, utilizator
Buna ziua. Doresc sa știu dacă vecinul din spatele casei mele unde am terasa are voie sa construiască hala auto fără acordul meu, și la ce distanță?.Vreau sa știu dacă pot face ceva în legătură cu hala lui,deoarece zilnic e zgomot de la motoarele mașinilor și fumul care il produc ne vine nouă pe terasa.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
AlinaD., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La aproximativ 10 metrii de locuința mea se construiește o spălătorie auto. Ionutt22 Ionutt22 Buna seara! Lângă casa mea, la aproximativ 10 metrii de locuința mea se construiește o spălătorie auto. Cei care fac asta nu a nevoie de acordul meu, ... (vezi toată discuția)
Fum de la gratarul rotiseriei darian72 darian72 De cateva luni, in apropierea blocului in care locuiesc s-a deschis o rotiserie cu gratar pe lemne. Deja nu mai pot deschide fereastra pentru a aerisi pentru ... (vezi toată discuția)