avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Fum de la gratarul rotiseriei
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Fum de la gratarul rotiseriei

De cateva luni, in apropierea blocului in care locuiesc s-a deschis o rotiserie cu gratar pe lemne. Deja nu mai pot deschide fereastra pentru a aerisi pentru ca fumul lor imi patrunde in casa. In zona noastra miroase acum in permanenta a fum ars. parca suntem la satra. Exista vreo lege care sa le interzica amplasarea de astfel de instalatii in apropierea zonelor de locuit ? Daca cunoasteti o asemenea lege va rof sa-mi comunicati. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: darian72 , utilizator 19:57, 21 Aprilie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul MS nr.119/ 2014 privind Norme de igiena si sanatate publica pentru populatie,
-art.5 (1) Unitatile cu capacitate mica de productie, comerciale si de prestari servicii, precum spalatorii auto, ateliere mecanice, tinichigerii, ateliere de tamplarie etc., care pot crea riscuri pentru sanatate sau disconfort pentru populatie prin producerea de zgomot, vibratii, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc., se amplaseaza in cladiri separate, la distanta de minimum 15 m de ferestrele locuintelor. Distanta se masoara intre fatada locuintei si perimetrul unitatii, reprezentand limita suprafetei unitatii respective. Pentru unitatile sus-mentionate se asigura mijloacele adecvate de limitare a nocivitatilor, astfel incat sa se incadreze in normele din standardele in vigoare.
Aici intra si rotiseria de care amintiti, care emana fum, mirosuri, etc. In afara de distanta minima de 15 m, pentru limitarea nocivitatii, rotiseria trebuie sa aiba un cos de fum care sa disipeze fumul si mirosurile in atmosfera, la inaltime, astfel incat zona imediat apropiata sa fie protejata.
Gasiti ordinul aici:
[ link extern ]
buna seara,
Din pacate NU!
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala dintre o statie de producere asfalt / bitum si o casa TIRLEIOANA TIRLEIOANA Care este distanta legala dintre o statie de producere asfalt si bitum si o casa locuita ,proprietate privata?Si care este impactul asupra locuitorilor din ... (vezi toată discuția)