avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, am o speta in care doi operatori economici ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, am o speta in care doi operatori economici au incheiat ...

Buna ziua, am o speta in care doi operatori economici au incheiat un contract de prestari servicii. Prestatorul avea obligatia de a confectiona produse pentru beneficiar, iar beneficiarul avea obligatia sa-i procure materia prima si sa achite pretul contractului. In situatia in care beneficiarul are informatii ca prestatorul a vandut o parte din produsele realizate altui operator economic , ce optiuni are, pe ce argumentare ar putea sa-l actioneze in justitie pe prestator?
Bună ziua,

A vândut o parte din produsele care au fost realizate cu materialele beneficiarului? Nu a livrat intreaga cantitate de produse acestuia?

Temeiul este raspunderea civila contractuala, dar nu înțeleg problema dumneavoastră.
Bună ziua, produsele au fost realizate cu materia prima a Beneficiarului, conform contractului, produsele se livrau la date succesive, în acest moment nu a fost livrata toată cantitatea. De asemenea a fost depășit un termen de livrare, acum se apropie celalalt termen de livrare și au apărut informații ca prestatorul a vândut o parte din produse altor operatori economici.
Buna ziua,

In principiu se poate solicita rezilierea contractului sau acordarea unor penalitati de intarziere pentru marfa livrata cu intarziere. Aceste informatii care au aparut trebuie sa se materializeze in sensul ca produsele nu vor fi livrate si de abia atunci se poate introduce actiune in reziliere a contractului.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatul poate sa imprumute firma cu o cantitate de aur (materie prima)? jahn-interprof jahn-interprof Buna ziua, pentru un atelier de confectionare bijuterii, organizat ca s.r.l., asociatul poate sa imprumute firma cu o cantitate de aur (materie prima), si la ... (vezi toată discuția)
Renault nu livreaza Georgedobrisan Georgedobrisan Buna ziua. Am achizitionat o masina de la Renault in decembrie 2021 si nici pana azi nu au livrat. Am inteles ca masina este venita de mai bine de o luna in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca int-un contract de servicii nu am prevazut rezilierea, ... vas22 vas22 Buna ziua, Daca int-un contract de servicii nu am prevazut rezilierea, in cazul neindeplinirii prestatiei pot sa reziliez contractul printr-o notificare sau ... (vezi toată discuția)