avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Este posibil ca luarea in considerare la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Este posibil ca luarea in considerare la calcularea ...

Buna ziua,
Este posibil ca luarea in considerare la calcularea pensiei a anilor de facultate si a serviciului militar , sa diminueze valoarea acesteia?
Este mai bine sa nu fie luati in calcul?
Am absolvit facultatea de fizica (5 ani din care ultimul an a fost de specializare) si am 9 luni de serviciu militar.
Am lucrat ca cercetator stiintific la Institutul National de Meteorologie si Hidrologie Bucuresti timp de 15 ani si 10 luni , din septembrie 1981 pina in august 1997 cind am emigrat in Canada.
In Canada lucrez din 1998; in februarie anul acesta (2021) implinesc 65 ani si as vrea sa fac aplicatia pentru pensia din Romania.

Multumesc frumos pentru raspuns.
Cu respect,
Emil
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:43, 12 Februarie 2021
In timpul facultatii punctajul realizat este minim, dar se aduna la punctajul total realizat. Acesta se imparte la 35, conditie de stadiu complet de cotizare.
Neadunand punctajul de la facultate, total punctaj va fi mai mic, deci si rezultatul impartirii, respectiv numar de puncte realizate.
In armata nu se realizeaza punctaj pentru pensie, dar perioada intra in total vechime realizata.
Cursurile universitare de zi si armata vor intra in mod obligatariu in calculul pensiei de limita de varsta.
Si este bine sa intre.
In cazul d-vostra vor aduce un plus de aproximativ 140 de lei/luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii de facultate si stagiu militar in calculul conditiilor de pensie la limita de varsta GabrielDabu GabrielDabu Buna ziua Sunt nascut in martie 1956 Dupa terminarea liceului (1975) am intrat la facultate, am satisfacut stagiul militar 9L (TR) pana in 1976 si intre ... (vezi toată discuția)
Stagiul asimilat (armata, cursuri universitare de zi) MoraruLM MoraruLM Buna ziua, Cum ma ajuta la calculul pensiei pentru limita de virsta cele 9 luni de stagiu militar efectuat intre anii 1979-1980 si cei 5 ani de facultate ... (vezi toată discuția)
Perioadele asimilate vechimii in munca- o inselatorie ? inserv inserv Cum ma poate ajuta o perioada asimilata pe mine, care pentru cei 35 de ani lucrati am o medie de 1,7 puncte pensie cand pentru fiecare an ,,asimilat\" mi se ... (vezi toată discuția)