Bună ziua,
Mă adresez d-voastră cu rugămintea pentru un sfat.În urmă cu 5 ani, eu unica moștenitoare a proprietății de care facem vorbire ,am încheiat un contract de arendare cu un arendaș pentru o perioadă de 5 ani, pentru o suprafață de 5 hectare . Menționez că mai aveam un contract vechi la acest arendaș cu o suprafață de 1hectar și 25 arii pe 10 ani. Contractul era pe numele mamei mele iar eu am semnat contractul cu ,,pentru,, deoarece mama mea era și este bolnavă de o boală degenerativă conform actelor medicale iar eu sunt singura moștenitoare iar tatăl e decedat.La încheierea perioadei contractuale de 5 ani, am solicitat să mi se restituie suprafața arendată, deoarece un alt arendaș din loc. oferă un bonus pentru încheierea a noi contracte de arendare pe langă alte facilități mai convenabile . Arendasul a tegiversat o perioadă de timp invocand lipsa de timp, ca apoi să constat că fusese încheiat un alt contract fără acordul sau știrea noastră ( al meu și al mamei) Prima dată mi s-a spus că fusese încheiat cu un an în urmă un nou contract, apoi a revenit și a spus că în urmă cu doi ani, după care trei, iar ultima dată patru. Am constatat că încheiau acte false după bunul plac, în funcție de necesitate iar noi habar nu aveam. Am mers plină de speranță la polițiea din localitate , l- au chemat la postul de poliție pe arendaș iar șeful de post îi dicta arendașului ce să scrie în declarație ca răspuns la adresa mea, de față cu mine deoarece acesta nu știa cum să justifice ,iar eu m-am întors de la primărie pentru a intra în posesia acelui contract. Mie mi s-a promis că voi primi răspuns conform legiiPană am primit răspunsul a durat aproape maximul admis de lege 29 din 30 zile, iar răspunsul a fost că nu intră în competența lor și trebuie să mă adresez instanței conform contractului . De ce a trebuit să aștepte maximul legal , am întrebat eu pentru un răspuns așa simplu? răspunsul a fost că ne permite legea.Deci am intrat în posesia contractului nul iar angajata de la primărie a justificat noul contract specificand că vechile contracte erau încheiate în baza Legii arendașului iar Legea s-a schimbat încheindu-se noi contractele conform codului civil . DAR au cumulat suprafața după bunul plac, au schimbat termenele contractuale și au pus aberații la clauze de exemplu că arenda se plătește decat în bani.Deoarece țin morțiș să ajungem în instanță deoarece se laudă că au suport de susținere iar nașul lor este polițist mă adresez cu această sesizare d-voastră pentru o sugestie.Arendașul ignoră toate rugămințile și demersurile efectuate de mine începand cu 01.09.2020 refuză restituirea terenului pretinzand că el și-a cumpărat utilaje și are datorii, dar nici nu a luat în calcul să mă consulta dacă prelungesc contractulAu venit apoi cu argumentul că a semnat mama noul contract, le-am trimis prin poștă actele doveditoare bolii ei (demență) și că acest contract este nul (chiar dacă nu la semnat).Mă și contrazic că nu e adevărat.Medicamentația mamei lunar și ținerea ei sub observație a medicului de specialitate nu reprezintă nimic. Bănuiesc că s-au interesat la medicul din localitate deoarece este în evidența spitalului de psihiatrie de ani întregi și urmează tratament continuu.Am propus rezilierea contractului iar arendașul sfidător mă ironizează dacă am nemulțumiri.Acum vă întreb pe d-voastră cum să reziliez acest contract pentru a nu mai trage de timp chiar dacă e nul deoarece mama nu are drept de semnătură datorită bolii ei și chiar dacă nu l-a semnat???????????