avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Transferul banilor din SRL la PF, ca administrator unic
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Transferul banilor din SRL la PF, ca administrator unic

Buna seara,
Am un SRL neplatitor de TVA, fara angajati, nou infiintat in ianuarie. M-am angajat remote la o firma din UK si, locuind in Romania, cea mai usoara cale pentru a-mi primi salariul a fost sa deschid un SRL prin care sa ii facturez lunar cu valoarea salariului.
Intrebarea mea este: cum pot beneficia de banii pe care ii incasez lunar, acestia fiindu-mi necesari pentru intretinere, fara a astepta dividentele?(este imposibil sa traiesc fara acesti bani un an). Contabilul pe care il am mi-a spus ca pot scoate bani de pe card prin bancomat, si apoi sa ii depun pe cardul de persoana fizica, ceea ce nu imi suna 100% legal. Nu pot sa justific cheltuieli personale in numele firmei (mancare, haine, etc).
Am citit cate ceva despre "metoda protocolului" si "metoda bani pentru patron", care par a fi doar gaselnite in lege.
Daca ma angajez la propria firma cu salariul minim pe economie, practic ma pot folosi doar de acei 1000 si ceva de lei, ceea ce nu este indeajuns.
Exista vreo metoda prin care sa ma pot folosi de salar, sau o parte din el? Este suficient cat sa las si profit in firma pana la finalul anului.
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 15:52, 27 Februarie 2021
Buna ziua,
Dupa fiecare trimestru se pot distribui dividende in limita profitului net din acel trimestru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparaturi diverse, cum inregistram bonurile fiscale si ce impozite platim? Codrut07 Codrut07 Buna seara, Sunt la inceput de drum si detin un SRL neplatitor de TVA (domeniu de activitate proiectare constructii), as avea cateva spete pe care nu stiu cum ... (vezi toată discuția)
Contract de servicii: srl, ii, sau contract pf? nigerart nigerart Am un SRL, cu activitatea suspendata pe 3 ani. Perioada expira peste 1 luna. Primaria unei comune din alt judet, imi da o suma (considerabila) pentru o lucrare ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)