Buna seara,
Sunt la inceput de drum si detin un SRL neplatitor de TVA (domeniu de activitate proiectare constructii), as avea cateva spete pe care nu stiu cum sa le tratez, daca mi-ar raspunde cineva as fi foarte recunoscator:
1) Nu am angajati si am niste bani in contul firmei, pot merge la un supermarket sa fac cumparaturi >100 Euro (mancare etc..) si sa obtin factura si apoi sa i-o dau contabilei? mai platesc impozit pe profit daca aduc aceasta factura de mancare?
2) Daca merg la un magazin de colt cumpar ceva de 100 lei cu cardul firmei si primesc bon fiscal, acest bon fiscal il pot da contabilei (bon fiscal cu CIF-ul meu sau bon fiscal fara CIF-ul meu), daca da, aceasta cum va inregistra cheltuiala (deductibila, nedeductibila)? si ce impozite voi plati eu? (pe scurt pot folosi bani firmei la orice magazin daca duc bonul contabilei)
3) sa zicem ca firma are 10000 lei profit si eu vreau sa ii scot pe toti ca dividende, voi plati impozit 16%din 10000 si apoi inca 8% din 10000? sau daca ii distribui ca dividede platesc doar 8%?
Multumesc anticipat!