avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept parintesc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept parintesc

Bună ziua,

Am o întrebare. Dacă tribunalul a dat copii la mama când a fost divorțul, dar sa schimbat situația și mama vrea sa lasă copii la tata măcar o perioada cum poate sa facă legal? Sa nu aibă nici ea probleme nici el. Tata are drept de vizita la copii, dar acu ptr copii ar fii mai bine sa stea cu tata. Părinții sau înțeles dar din cauza scolii și alte motive nu ar trebui o hârtie?
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2021
Boszy88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Boszy88 , utilizator 12:18, 16 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice schimbare este de competenta instantei de tutela. Veti cere mptivat schimbarea domiciliului copiilor de la mama la dvs. Se va efectua o ancheta sociala si se va dispune in baza interesului superior al copiilor, cu ascultarea acestora daca au implinit 10 ani.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Câtă vreme există înțelegere, nu vă întreabă nimeni „de sănătate”. Hârtiile sunt bune pentru vremea când omul „uită” ce a grăit.
Ce înseamnă „măcar o perioadă”? Căci prin bună învoială, se poate uni perioada vizitei de „ieri” cu cea de „poimâine”. (atâta timp cât există înțelegere între părinți, nu ar trebui să pasioneze pe nimeni de ce este așa și nu altminteri).

Dacă (și când) socotiți necesar, vă puteți adresa instanței pentru schimbarea măsurii.
Bună ziua,

Asta e problema ca la mama nu se știe. Nu putem face hârtie la notar? Ca ma tem ca după o vreme iar o sa vrea copii. Sunt de vârstă de 12, 10 și 7 ani copii. Copii se simt mult mai liniștiți la noi. Degeaba a fost programul de vizita ca nu a fost respectat. Acu sa schimbat situație de familie al mamei și de aia sa gândit sa ne lasă copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)
Asigurare accident marius-cezar marius-cezar Buna ziua! Numele meu este Marius si am si as dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema! In anul 2006 parintii mei au murit intr-un accident de masina. ... (vezi toată discuția)
Custodie copil in cazul parintilor necasatoriti Beeank Beeank Situatia mea este urmatoarea: am o fata de 5 ani si 5 luni. Eu si tatal nu am fost nicodata casatoriti. Tatal este trecut pe certificatul de nastere. Am trait ... (vezi toată discuția)