avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua.In luna ianuarie 2021 mi-am facut pilonul 3 ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua.In luna ianuarie 2021 mi-am facut pilonul 3 de pensie ...

Buna ziua.In kuna ianuarie 2021 mi-am facut pilonul3 de pensie deoarece este deductibil din impozitul pe salar.Am incheiat contractul cu direct debit pt a mi se opri suma automat cand intra salarul si am adus copia contractului de aderare la societatea unde lucrez si am depus cerere pt deductibilitatea din impozit.Cei de la serviciu au refuzat sa-mi faca deducerea pe motiv ca trebuia sa le cer acordul si ca trebuia sa fac contractul astfel incat ei sa-mi vireze banii in contul de pensie.Cum trebuie sa procedez?Piate am interpretat eu legea gresit,desi pare destul de clara?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marinadumbrava , utilizator 11:00, 12 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ati inteles gresit, societatea are deducere din impozit daca e de acord ca sa va ofere acest beneficiu salarial.
ce ati facut dvs e sa aderati pe banii dvs la pilonul 3 de pensie.
Scuze dar cred ca ar trebui sa va puneti la curent cu codul fiscal.si angajatul are de ducere de pana la echivalentul a 400 euro pe an

Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc, habar nu aveam.
Contributii P3 suportate individual de angajat, din propriul salariu:
Deducere din baza de calcul a impozitului pe venitul din salarii (10%), in limita a 400 euro/an: se acorda de catre angajator in momentul calcularii impozitului pe venitul din salarii, pe baza documentelor justificative prezentate de salariat (copie act de aderare si, eventual, dovada viramentului contributiei P3 in contul fondului de pensii);

[ link extern ] /
Art 57 legea 571/2003 si art 79 legea 227/2015 .dupa cum am mai spus nu sunteti la curent cu legislatia
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa cum am mai spus, nu stiam, m-am documentat si va pusesem link , acolo aveti si articolele din lege si cum sa procedati.
Zi senina !
( pt a raspunde, se apasa pe raspunde, e in josul ecranului, nu pe citeaza)
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie facultativa pilonul 3 ContSters23466 ContSters23466 In luna februarie 2010 am incheiat un contract pentru pensie facultativa pilonul 3 cu [Editat-un fond de pensii privat], iar contractul l-am dus la ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilonul 3 VRABIE MIHAI VRABIE MIHAI Pensia privata(nu asigurare de viata) se deduce din impozitul pe venit(salariu) in limita a cel mult 400 de euro? Daca da care este procedura si baza legala. (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile la pfa, i.i. sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Imi poate sa spune cineva care sunt cheltuielile deductibila la un pfa? (cod caen 4789 comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri..). Daca ma duc in ... (vezi toată discuția)