avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile la PFA, I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile la PFA, I.I.

Buna. Imi poate sa spune cineva care sunt cheltuielile deductibila la un pfa? (cod caen 4789 comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri..).
Daca ma duc in fiecare zi la piata si platesc taxa de piata ii o cheltuiala deductibila sau nu?. Daca fac contract de comodat pe masina, motorina ce folosesc in fiecare zi ca sa ma duc la piata si dupa marfa este cheltuiala deductibila, sau cheltuieli cu intretinerea masinii?
Contributia la casa de pensii si la casa de sanatate este o cheltuiala deductibila, dar impozitul platit la trimestru la finante?
Va rog mult ajutati daca puteti.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
sub_bass2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 23:03, 8 Martie 2011
Cheltuielile deductibile sunt incluse in Art.48 din Codul Fiscal
[ link extern ]

Regula generala este ca o cheltuiala poate fi considerata deductibila daca este facuta in scopul de obtinere de venit ca PFA sau II. Deci da, taxa platita la piata este o cheltuiala deductibila pentru ca fara ea nu ati avea acces in piata pentru a vinde si a obtine venit. Atentie insa, aceste cheltuieli trebuie justificate prin documente: va trebui sa pastrati toate aceste bonuri/chitante pe care le primiti din piata.

Contributiile la pensii cat si la santate sunt cheltuieli deductibile. Impozitul pe venit NU este cheltuiala deductibila... nu ar avea sens

Referitor la cheltuiala cu benzina poate raspunde altcineva, stiu ca exista niste prevederi in acest sens si nu sunt la curent cu ele

Mult succes!
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
georgeenciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa, i.i. sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Imi poate sa-mi spune cineva care sunt cheltuielile deductibila la un pfa? (cod caen 4789 comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri..). Daca ma duc ... (vezi toată discuția)
Autorizare comert ambulant Raluca 120 Raluca 120 Buna ziua! Pentru vanzarea de produse alimentare (orez, zahar, ulei etc) si nealimentare (servetele, hartie, detergenti etc) in targurile de la sate, ce acte ... (vezi toată discuția)
Taxe pfa/uzura km sorin.raiciu sorin.raiciu buna ziua, sunt in prezent in discutii cu o firma din Germania pentru a incheia un contract prin care sa ii reprezint. Voi deveni PFA si am inteles ca ... (vezi toată discuția)