avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile pfa, i.i.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile pfa, i.i.


Buna. Imi poate sa-mi spune cineva care sunt cheltuielile deductibila la un pfa? (cod caen 4789 comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri..).
Daca ma duc in fiecare zi la piata si platesc taxa de piata ii o cheltuiala deductibila sau nu?. Daca fac contract de comodat pe masina, motorina ce folosesc in fiecare zi ca sa ma duc la piata si dupa marfa este cheltuiala deductibila, sau cheltuieli cu intretinerea masinii?
Contributia la casa de pensii si la casa de sanatate este o cheltuiala deductibila, dar impozitul platit la trimestru la finante?
Va rog mult ajutati daca puteti.
Multumesc


Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:28, 8 Martie 2011
Buna seara

Vedeti art 48 titlul III Cod fiscal si normele de aplicare .
De asemenea este de studiat si omef 1040 "norme contabile partida simpla "
Taxa de la piata - da
Motorina -nu, sau mai bine zis depinde de tipul masinii ( daca este mai mare de 3, 5 to atunci este deductibila , dar ... pentru piata - cam greu de crezut ; am amintit doar pentru rigoarea textului legislativ )
Intretinerea - da
Cota casa pensii - da
Cota sanatate - da
Impozitul -nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile la pfa, i.i. sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Imi poate sa spune cineva care sunt cheltuielile deductibila la un pfa? (cod caen 4789 comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri..). Daca ma duc in ... (vezi toată discuția)
Autorizare comert ambulant Raluca 120 Raluca 120 Buna ziua! Pentru vanzarea de produse alimentare (orez, zahar, ulei etc) si nealimentare (servetele, hartie, detergenti etc) in targurile de la sate, ce acte ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata Stoica Monica-Luminita Stoica Monica-Luminita Mi-am deschis un PFA (neplatitor de TVA, adica factura fara TVA),si vreau sa stiu ce se poate trece ca si cheltuieli pe firma,inca nu sunt la curent cu ... (vezi toată discuția)