avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Refuz eliberare adeverinta salarii vechime . Ma ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Refuz eliberare adeverinta salarii vechime . Ma pregătesc sa ...

Refuz eliberare adeverinta salarii vechime . Ma pregătesc sa ies la pensie am toate actele necesare . Vechimea majoritară o am la o singură întreprindere 30 ani de grupa specială dar mai am o perioadă de 1 an 11 luni si 14 zile lucrată la AFER , am.facut cerere si online si personal acum.cateva luni bune si nici un răspuns. Perioada este 01.07.1991- 14 .06 .1993 . Cum pot face o cere sa ii oblig să îmi elibereze ceea ce am cerut adeverința cu veniturile realizate? Am cartea de munca dar in mana luam mai mult decât scrie in cartea de munca si mi ar pare rau sa pierd ,fiindca nu cer nimic ilegal. Unde pot reclama de refuzul de a mi elibera adeverinta cerută?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 15 Februarie 2021
1. HG 905/2017
art.7
.....
(3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, in termen de 15 zile lucratoare de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata pentru conformitate cu originalul de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator.
....

In speta, formulati o cerere catre angajator prin care solicitati sa va elibereze un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m.

2. HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).

(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

3. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere contract de munca ElenaD1 ElenaD1 Buna ziua! Incepand cu data de 09/06/2018 imi desfasor activitatea, ca si angajat, in cadrul unei firme. In prima zi mi-au cerut documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime in munca bluehillday bluehillday ce se poate face in cazul unui refuz de eliberare adeverinta vechime munca? mama mea a lucrat pe o perioada de aproximativ 5 ani la o firma. dupa ce a plecat ... (vezi toată discuția)
Am cerut la serviciu adeverința de vechime din 2011 până in ... Al62 Al62 Am cerut la serviciu adeverința de vechime din 2011 până in prezent pentru pensionare și mi sa comunicat că nu mai este nevoie deoarece casa de pensii ia ... (vezi toată discuția)