avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Entitatea contractanta imi cere justificarea pretului ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Entitatea contractanta imi cere justificarea pretului sub minimul pe economie.

Buna seara,

Din greseala am ofertat la o lucrare pretul sub minimul pe economie iar acum entitatea contractanta imi cere justificarea pretului sub minimul pe economie.

Ca firma ma incadrez la constructii iar in deviz am trecut pret minim 15,30 lei fara tva pe ora manopera (in formularul C7). Pe internet am citit ca e 18 lei pe ora, dar nu stiam daca aceasta valoare este cu TVA sau nu, asa ca am aplicat calculul 18 lei * 167,33 ore lunar = 3000 lei. Am crezut ca venitul brut include TVA (pentru ca eu nu platesc TVA la acest salariu cand il ofer, ci doar celelalte taxe aferente unui salariat), si astfel am dedus TVA-ul (19%) din acel tarif lunar de 18 lei. Ulterior am inteles ca venitul brut nu include TVA si astfel acel tarif de 18 lei era fara TVA.

Exista vreo posibilitate de a justifica aceasta eroare sau de a ma apara in vreun fel in raspunsul catre entitatea contractanta?
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Calcul pret manopera - licitatie mada_ladybird mada_ladybird Cum se calculeaza pretul manoperei pentru licitatie in domeniul constructiilor? Se tine cont de media data, pe domeniu de activitate, de Institutul National de ... (vezi toată discuția)
Fundamentarea economica a modului de formare a pretului. vionovac vionovac Am participat la selectie de oferte si, pentru ca pretul nostru este mai mic decat 85% din valoarea estimata a proiectului respectiv, ne-au solicitat ... (vezi toată discuția)
Cum se poate scadea din pret mai mult la o licitatie? ... alynxs alynxs Buna ziua, La o licitatie, cum se poate scadea din pret mai mult? Am cazul urmator: A fost o licitatie cu pretul de 700k lei. Ni se cere sa respectam ... (vezi toată discuția)