avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Întoarce la munca din ccc. Bună ziua! Dacă mi s a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Întoarce la munca din ccc. Bună ziua! Dacă mi s a aprobat ...

Întoarce la munca din ccc.
Bună ziua! Dacă mi s a aprobat cererea de reintoarcere la munca înainte sa facă copilul 2 ani mai exact cu 6 luni înainte și persoana care mi a ținut locul avea contract pe perioada determinata de 2 ani, este corect ca eu sa fiu trecuta la 4 ore și ea la fel? Nu exista decât un sg post la locul de munca și de asta rămâne și ea la 4 ore pana se face data la care ar fi trebuit eu sa revin.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 16 Februarie 2021
1. Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

2. Art. 84 C.mun.
(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Bun și eu ce fac acuma? Mie ca răspuns la cererea de reintoarcere la munca îmi scrie ca datorita faptului ca reintoarcerea la munca era programata când copilul împlinea vârsta de doi ani și noul salariat are contract pe 2 ani va trb sa muncim ambele câte 4 h sau 8 h/zi o data la 2 zile. Nu mai înțeleg! :(
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Art. 37 din Legea 202/2002
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 100.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (1), (2), (3) si (4), art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11, art. 12-22 si art. 29.
(2) Constituie contraventie si se sanctioneaza potrivit dispozitiilor art. 10 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, discriminarea bazata pe doua sau mai multe criterii.
(3) Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute de prezenta lege se fac de catre:a) Inspectia Muncii, inspectorii de munca din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca, in cazul contraventiilor constand in incalcarea dispozitiilor art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11-13, precum si art. 29;
....

In speta, daca vor fi incalcate dispozitiile art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, acest lucru va indreptateste sa sesizati Inspectia Muncii/ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil RoxAB RoxAB Bună ziua. În martie ar trebui sa revin la munca din concediu crestere copil. Am discutat cu cei din firma despre reîntoarcerea mea și mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu inainte de terminarea ccc, refuzul angajatorului LecaIuliana LecaIuliana Buna ziua! Eu sunt in CCC si doresc sa merg la serviciu mai devreme de finalizarea acestuia pentru a beneficia de stimulentul de insertie. Copilul meu ... (vezi toată discuția)
Revenire după concediul de crestere cop Ștefan Daniela Ștefan Daniela Bună ziua! As dori sa știu dacă după intoarcerea la locul de munca din concediul de creștere copil angajatorul este obligat sa aducă angajatul în ... (vezi toată discuția)