avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Am un prieten care a avut o divergenta cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Am un prieten care a avut o divergenta cu mama sa, ...

Buna ziua! Am un prieten care a avut o divergenta cu mama sa, in urma unor amenintari din partea dansei(catre el). S-au certat si el ar fi strans-o de gat, izbind-o astfel de un perete! Doamna nu ar avea urme si nimic altceva , insa astazi dupa 3 saptamani de la incident, a mers sa depuna plangere la politie! Va rog sa imi spuneti ce i se poate intampla mai departe prietenului meu...?!
Multumesc! Mentionez ca dansa nu si-a scos certificat medico-legal
Cel mai recent răspuns: RoxanaDum , utilizator 14:53, 16 Februarie 2021
Buna ziua. Este foarte urat acest comportament, chiar daca a fost "in urma unor amenintari din partea dansei".
Art 193 C.pen.
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Am citit si noi asta! Cu siguranta este foarte urat, insa nu suntem aici sa fim judecati ! Incercam sa gasit o solutie! Sa stim la ce sa ne asteptam! Nu are leziuni si nici urme de lovituri, practic a fost o imbrancitura !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, un certificat medico-legal cate zile de ingrijiri ... Acg194 Acg194 Buna ziua, un certificat medico-legal cate zile de ingrijiri trebuie sa aiba pentru a fi fapta penala? De la o banala palma, fara sa afecteze timpan, ochii, ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni bataie RazvanMihaiA RazvanMihaiA Buna seara, M-am batut cu un prieten acesta s-a dus la medico legal si a scos certificat , are 3 copci dar nu este batut rau doar la buza are problemele ... (vezi toată discuția)
Probare acte lovire wiki38 wiki38 Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)