Buna ziua! Am un prieten care a avut o divergenta cu mama sa, in urma unor amenintari din partea dansei(catre el). S-au certat si el ar fi strans-o de gat, izbind-o astfel de un perete! Doamna nu ar avea urme si nimic altceva , insa astazi dupa 3 saptamani de la incident, a mers sa depuna plangere la politie! Va rog sa imi spuneti ce i se poate intampla mai departe prietenului meu...?!
Multumesc! Mentionez ca dansa nu si-a scos certificat medico-legal
Buna ziua. Este foarte urat acest comportament, chiar daca a fost "in urma unor amenintari din partea dansei".
Art 193 C.pen.
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Am citit si noi asta! Cu siguranta este foarte urat, insa nu suntem aici sa fim judecati ! Incercam sa gasit o solutie! Sa stim la ce sa ne asteptam! Nu are leziuni si nici urme de lovituri, practic a fost o imbrancitura !
Probare acte lovire
wiki38
Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)