avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Muncesc 8h/zi fara pauza de masa, este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Muncesc 8h/zi fara pauza de masa, este normala aceasta ...

Buna ziua. Muncesc 8h/zi fara pauza de masa, este normala aceasta situatie in conditiile in care am solicitat angajatorului o pauza de masa? lucrez pe postul de casier, si sunt singurul angajat din punctul de lucru, iar aganjatorul mi-a spus ca nu-mi poate oferi pauza pe motiv ca sunt singurul angajat din locatie.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
elena981511, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 16 Februarie 2021
În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă
Da, ideea este ca ceilalti colegi au pauza de masa si lucreza 1h suplimentar. Eu cand am cerut acest lucru, mi s-a spus ca nu este posibil.
Adica, 9-18
Eu lucrez 9-17
Intr-adevar, poate fi program 9-18 , din care o ora pauza de masa.
Da, exact la asta ma refer. Mi s-a spus ca nu se poate, fiindca sunt singurul angajat din punctul de lucru. Este normal? Dupa parerea mea, nespecializata in ramurile dreptului bineinteles, nu mi se pare ca este normal, fiind si singurul angajat din locatie.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
elena981511, utilizator

Alte discuții în legătură

Pauza de masă în timpul programului de lucru AndreeaCristina86 AndreeaCristina86 Bună ziua. Am o nelămurire. Mi s a spus astăzi, de către o prietena, care lucrează la altă societate decât cea la care lucrez, că s ar fi votat o lege ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! as vrea sa stiu daca este legal ca un angajator sa aibe pretentia ca salariatii sa lucreze la foc continuu 8 ore din 8 cat este programul zilnic ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru de 8 ore si pauza de masa alex5 alex5 programul de lucru de 8 ore. Am o intrebare referitoare la programul de lucru de 8 ore, daca acesta perioada contine sau nu pauza de masa ? mai precis, ... (vezi toată discuția)