avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, In decembrie 2020 am fost la o firma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, In decembrie 2020 am fost la o firma importatoare ...

Buna seara,

In decembrie 2020 am fost la o firma importatoare de usi interioare din Bucuresti ptr a vedea si achizitiona usi.
Am stabilit modelul si configuratia si mi-au trimis oferta ptr a plati 40% avans,valoarea usilor fiind in euro urmand ca,contractul sa il trimita ulterior deoarece trebuia trimis la sediul firmei din alta localitate(Sibiu) ptr completare.
Am platit in 30.12.2020 avansul in lei fara,ca vanzatorul sa specifice cat reprezinta in euro.
Dupa vreo 30 zile am primit si contractul plin de greseli(fara referire la oferta,garantie,etc) si ce este cel mai important valoarea usilor pe contract este trecuta in euro iar conversia in lei se va face in momentul cand se emite factura finala adica la sfarsitul lunii martie cand este estimata livrarea si montajul,dar nu la cursul oficial al bancii nationale ci la cursul bancii unde are cont vanzatorul.
Avand in vedere ca euro este in crestere am solicitat ca avansul platit in decembrie sa imi fie transformat in euro la momentul platii iar diferenta sa o platesc la livrare,acestia nu sunt de acord cu acest lucru.
Contractul nu este semnat de mine.
Ce pot face in acest caz?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Transfer bani in cont vanzator program prima casa alinailiescu89 alinailiescu89 buna ziua. am cumparat prin prima casa un apartament iar isaptamana viitoare urmeaza sa facem contractul. ideea este ca vanzatorul ne-a cerut banii in euro, in ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans dat agentiei imobiliare andreicristian1982 andreicristian1982 Buna ziua! Am incheiat un antecontract cu o agentie imobiliara pentru cumpararea unui aparatment. Astfel: \"x\" reprezentand 1% comisionul agentiei si 1000 ... (vezi toată discuția)
Cursul valutar in facturile fiscale. sdb sdb De exemplu,un client plateste pentru un serviciu o taxa care e stabilita in Euro,plata se face in lei la cursul BNR din penultima zi lucratoare. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)