avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer bani in cont vanzator program prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer bani in cont vanzator program prima casa

buna ziua. am cumparat prin prima casa un apartament iar isaptamana viitoare urmeaza sa facem contractul. ideea este ca vanzatorul ne-a cerut banii in euro, in contextul in care prima casa se acorda in lei. am fost de acord iar acum urmeaza sa convertim suma data de banca in lei, la cursul euro. cand am facut antecontractul, notarul ne-a spus ca vom face conversia la cursul euro din ziua platii catre vanzator, nu la cel din ziua semnarii antecontractului. voiam sa intreb daca ne-a pacalit (notarul este si cunostinta vanzatorului). iar a doua intrebare este: conversia pe noi ne mai costa in plus 500 de euro. este ceva ce ne asumam, dar pe langa ne mai costa si vreo 90 euro daca vanzatorul isi mentine cerinta de a ii fi virati in cont. ideea este ca daca isi deschide cont la banca unde noi am facut creditul nu costa nimic, insa atunci cand i-am prezentat aceasta oferta, ne-a spus ca acesti bani trebuiesc platiti de noi, iar apoi a spus ca se mai gandeste. intrebarea este cine trebuie sa achite acesti 90 de euro, si daca exista vreo modalitate de a-l face sa inteleaga faptul ca deja eu mai pun 500 euro la pret (conversia) si ca ar putea sa achite el acesti bani, sau sa isi deschida cont la aceasta banca si astfel eliminam orice polemica. mentionez ca in antecontract nu scrie decat suma ce ii trebuie achitata, dar nu si un numar de cont sau numele unei banci anume.de asemenea, exista si o clauza conform careia daca nu se perfecteaza vanzarea din vina mea trebuie sa ii achit de doua ori avansul dat, si invers. pe langa aceasta conversie, mai am de achitat si notarul si alte costuri, iar acesti 90 euro mi se par o inutilitate, iar din partea vanzatorului, o rea vointa pentru ca ar putea deschide cont la aceasta banca, in conditiile in care el vrea sa deschida cont (deci nu are unul existent) la alta banca. in conditiile in care sper ca s-a inteles ceea ce am vrut sa spun , va doresc o zi placuta si astept un raspuns. multumesc
Cel mai recent răspuns: alinailiescu89 , utilizator 23:46, 3 Iunie 2015
Si deschiderea contului costa, si retragerea banilor, si transferurile intre banci... E stupid sa deschida cate un cont la alta banca de cate ori vinde ceva... sau cumpara.
Cat despre curs, acesta se stabileste cf. intelegherii partilor, nu e treaba notarului ca e cursul din ziua antecontractului sau de maine sau din ziua vanzarii. El poate sa sugereze ceva, dar ramane cum se inteleg partile.
deschiderea contului costa 1 euro, iar comisionul de retragere este la fel ca la oricare banca. (credeti-ma ca m-am interesat). ideea este ca oricum isi va deschide un cont nou, ideea era sa il deschida aici ca tot va plati comision daca doreste retragerea totala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)
Doresc să cumpăr un apartament prin prima casă, însă notarul agreat de dezvoltator pune în contract un curs euro mai mare decât al bnr. ce pot face dacă refuză să-l schimbe? Alexandra312 Alexandra312 Buna ziua! Urmeaza sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. In antecontract, pretul imobilului este specificat in EUR, restul sumei ( ... (vezi toată discuția)