avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CAS/CASS pentru începerea activității PFA în ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CAS/CASS pentru începerea activității PFA în timpul anului

Bună ziua,

Am început activitatea de PFA sistem real în iunie 2020 (7 luni în total). La acel moment am estimat venituri sub plafon, dar am avut peste plafon.
Acum completez declarația unică pentru definitivare pe 2020, dar nu pot pune în fișierul PDF baza de calcul pentru CAS/CASS acele 7 luni * salariul minim brut. Primesc mesajul că baza anuală nu poate fi sub 12 luni * salariul minim brut, deși am menționat data începere activitate în declarație.
Care este procedura în acest caz? Mai fac eu ceva, calculează ANAF ul baza de calcul actualizată?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
cosmindone, utilizator
Cel mai recent răspuns: cosmindone , utilizator 13:14, 17 Februarie 2021
Nu mai recalculati CASS datorat pe numarul de luni in care a fost desfasurata activitatea in 2020 si veti datora contributia in functie de venitul net obtinut raportat la plafonul de 12 salarii minime pe economie. Daca venitul net este mai mare de 12 salarii minime pe economie, se plateste CASS la baza de calcul de 12 salarii, indiferent de perioada de activitate.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare pfa popaica popaica Intentionez inchiderea pfa-ului în cursul lunii februarie 2020 când voi încasa ultima factura. La un venit net de 16000 ce taxe trebuie să plătesc? ... (vezi toată discuția)
Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit, cas, cass oana.osc oana.osc Bună ziua! În luna iunie a acestui an, am încetat contractul de muncă cu agenția la care lucram, în scopul reorientării profesionale. În iulie, am ... (vezi toată discuția)