avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingerea apelului într-un dosar de divorț, cu o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingerea apelului într-un dosar de divorț, cu o sențință ...

Respingerea apelului într-un dosar de divorț, cu o sențință nemotivată. Cum se poate urgenta motivarea ei? Ar treubui să fie obligatoriu motivată? Se poate ataca cu recurs?
Cel mai recent răspuns: Adevarulesuprem , utilizator 23:58, 21 Februarie 2021
Buna seara. Hotărârea de divorț este supusă numai apelului, astfel încât în aceasta materie, hotărârea instanței de apel este definitivă, Faceti cerere de urgentare la instanta.
Bună seara. Mulțumesc pentru răspuns. Cerere de urgentare la instanța de apel? Există un articol în cod sau în procedură sau pur și simplu cer urgentarea motivării și comunicarea hotărârii?
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
Adevarulesuprem, utilizator
ART 426 C.pr.Civ.
Dvs puteti cere,instanța nu este obligată să si urgenteze.Daca nu s au îndeplinit 2 3 luni de la ultimul termen degeaba va grăbiți.Daca au trecut mai mult de 3,r luni puteti incepe cu o cerere urgentarea,apoi un memoriu adresat conducerii instanței etc.Alta cale de atac nu aveti,hotărârea este definitivă...
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Conform legii organizării judiciare hotărârile se pronunță în ședință publică. Hotărârea de la judecătorie nu a fost pronunțată în ședință publică și nici cea din apel. Hotărârea de la judecătorie a ajuns în o săptămână aprox. ... Injustiția la ea acasă. Pot face contestație în anulare pentru hotărârea din apel, adică respingerea apelului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare ci catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Fetita mea a implinit 14 ani in septembrie 2012, noi suntem in divort (atunci se terminase fondul si era la apel, acum e terminat si apelul si s-a ... (vezi toată discuția)
Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)
Contradictie expozitiv dispozitiv hotarare jud silverblu silverblu am o decizie civila cu o mare contradictie intre expozitiv si dispozitivul hotararii. Am formulat cerere de lamurire a sentintei si azi, s-a respins. ... (vezi toată discuția)