avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata chirie integral si nerespectarea actului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata chirie integral si nerespectarea actului aditional semnat pe perioada pandemiei

Buna ziua,

As aprecia un raspuns la urmatoarea problema si eventual gasirea unui avocat cu care sa lucrez pt a o rezolva.
Contrat inchiriere cu persoana juridica, de aproximativ 9 ani, reinnoit la 5 ani, In prima parte a contractului totul a fost in regula, fara probleme, la reinnoirea de 5 ani, a trebuit sa stau sa il caut prin toate canalele de comunicare posibile pe chirias, astfel incat reinnoirea a durat 9 luni, o lipsa total de interes fata de legi, fata de faptul ca neavand un contract nou semnat, chiriasul ramanea practic fara punct de lucru, cu amenintari total aiurea din partea chiriasului, fara baza si total gratuite, fiind un tip de om extrem de toxic.
Fast forward la inceputul pandemiei Martie 2020, am incercat sa dau de chirias prin toate metodele posibile, luni intregi, timp in care nu si-a achitat chiria, i-am trimis si o notificare de neplata a chiriei, a raspuns la telefon abia in Mai, spunad ca el oricum se p*sa pe notificare si cu scuze de genul a fost plecat in America (in mod evident, granitele erau inchise si la noi si in US, dar pe langa ca este extrem de toxic, este si mitoman) intr-un final, am reusit sa renegociem chiria, astfel incat pe lunile aprilie si mai a primit o reducere de 50% a chiriei, iar din iunie pana la final de an, de 400 lei lunar.
In iunie a achitat chiria, dar nu cei 50% din cele 2 luni in care nu platise, ci cu 200 lei in minus pt fiecare luna, facandu-se ca nu a inteles ce am stabilit, plus integral luna iunie, cu acea reducere de 400 lei. Intre timp am spus ca voi face eu anexa pt contract, care stipuleaza intelegerea intre noi, am facut-o, am trimis-o in iunie, dupa indelungi telefoane si insistente a semnat-o si stampilat-o abia in septembrie. A venit finalul anului, in Ianuarie 2021, conform intelegerii, chiria revenea la pretul de dinainte de pandemie, astfel acea reducere de 400 lei lunara, disparea si trebuia sa achite integral, in mod evident ca nu a facut acest lucru, in momentul de fata suntem in a doua luna, el tot cu acei 400 lei in minus plateste, desi avem un act aditional semnat si stampilat, care stipuleaza clar cat a fost reducerea si pt cat timp a fost acordata.
Nu reusesc sa dau de el prin nicio metoda, ca de obicei, asadar as vrea sa stiu ce pot face in acest moment? Este o solutie sa angajez un avocat sa ii trimita o notificare de neplata integrala a chiriei si eventual dupa aceea, tot cu acest avocat sa il dau in judecata pt recuperarea prejudiciului?
Mentionez ca, din surse sigure, cunosc faptul ca pe perioada pandemiei nu a inregistrat niciun fel de probleme de cash flow, ba dimpotriva, comenzile au crescut, desi el sustine contrariul, practic, pana in momentul de fata, eu sunt singurul care a pierdut masiv financiar din aceasta reducere de chirie, acordata practic ca si semn de buna credinta din partea mea, dar fara o baza reala care sa dovedeasca ca el chiar are probleme.
As aprecia un raspuns din partea comunitatii, eventual preturile care se practica la avocati pt o notificare de neplata integrala a chiriei si eventual un proces pt recuperare suma neachitata.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
Collins, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:46, 19 Februarie 2021
Este recomandată transmiterea unei notificări,chiria poate fi recuperată prin instanța,există varianta rezilierii contractului,a evacuarii în funcție de clauzele contractului.Contractul ,/,actul adițional e încheiat la notar,este înregistrat la ANAF?
Buna ziua,

Va multumesc pt raspuns, contractul initial este inregistrat la ANAF, clar, actul aditional nu este pt ca nu mai este necesar, ANAF ul doreste doar sa le spui in declaratia unica daca s a schimbat ceva dpdv venituri.
Nu este incheiat la notar, este incheiat intre mine ca si proprietar si chirias, cu semnatura lui si stampila firmei.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Este recomandată transmiterea unei notificări,chiria poate fi recuperată prin instanța,există varianta rezilierii contractului,a evacuarii în funcție de clauzele contractului.Contractul ,/,actul adițional e încheiat la notar,este înregistrat la ANAF?

Cata vreme sustineti ca " neavand un contract nou semnat, chiriasul ramanea practic fara punct de lucru,", implicit sunteti de acord ca nu intervenea tacita relocatiune conform clauzelor contractului si, deci, acesta "expira". Avand in vedere asta, nu credeti ca actul aditional de prelungire (si/sau modificare a valorii) trebuia inregistrat la ANAF?
Conform noilor proceduri, actul aditional nu se mai inregistreaza la ANAF ci in declaratia unica declari noile venituri, implicit reducerea veniturilor, lucru pe care deja l am facut, atata tot, am contabil pt aceste proceduri, este totul in regula, intrebarea mea era alta, va multumesc.

MihailZC a scris:

Cata vreme sustineti ca " neavand un contract nou semnat, chiriasul ramanea practic fara punct de lucru,", implicit sunteti de acord ca nu intervenea tacita relocatiune conform clauzelor contractului si, deci, acesta "expira". Avand in vedere asta, nu credeti ca actul aditional de prelungire (si/sau modificare a valorii) trebuia inregistrat la ANAF?

V am intrebat pt că dacă era făcut la notar sau dacă înscrisul sub semnătură privată era înregistrat la ANAF nu mai era nevoie de proces,era suficient să vă adresați unui executor..In cazul dvs instanța este soluția...

Alte discuții în legătură

Act aditional sau contract de inchiriere nou laurasimona laurasimona Buna ziua Am inchiriat un spatiu pt cabinet in 2015, pe o perioada de 1 an. iunie 2015- iunie 2016. Proprietara a delegat o persoana care sa se ocupe de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in calitate de proprietar am închiriat un apartament ... Andreea1607 Andreea1607 Buna ziua! In calitate de proprietar am închiriat un apartament unei firme care la randul ei a închiriat mai departe in regim hotelier. Am semnat un contract ... (vezi toată discuția)