avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Daca nu am facut partajul(am divortat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Daca nu am facut partajul(am divortat in 2018) si fostul ...

Buna ziua.Daca nu am facut partajul(am divortat in 2018) si fostul sot se recasetoreste,si nu mai cumpara nimic cu noua sotie.Daca moare el ce drepturi am eu cu copiii mei si ce drepturi noua lui sotie.Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:09, 21 Februarie 2021
Dvs rămâneți doar cu jumătatea de drept.
Iar jumătatea fostului sot se împarte intre soția supraviețuitoare (1/4) si copii (3/4).
Multumesc
Si daca noua sotie are si ea la randul ei copii dinalta casatorie,nu cu fostul meu sot si moare ea prima copii ei au drept la 1/4 tot asa?Multumesc
copiii ei mostenesc 3/4 din ce are ea la data decesului, daca are ceva, iar sotul ei, 1/4.
Adica din ce am eu cu fostul meu sot (cu care nu am facut partajul),cu care ea a fost casatorita nu le revine nimic.?

Alte discuții în legătură

Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea situație. tata cu 2 copii ramane ... Magthalena Magthalena Buna ziua, Se da urmatoarea situație. Tata cu 2 copii ramane vaduv. Dupa 4 ani se recasatoreste si are cu actuala sotie inca 2 copii. A achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Mostenire??? leuca_luminita leuca_luminita Sunt casatorita nu detin nicio proprietate, iar sotul a lasat bunurile mobile si imobile fostei sotii si copiilor rezultati din casatorie, fara nicio pretentie ... (vezi toată discuția)