avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... În ce condiții poate construi la parterul blocului o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

În ce condiții poate construi la parterul blocului o firma ...

În ce condiții poate construi la parterul blocului o firma ,o intrare separată de intrarea în scara?ce prevede legea in legatura cu acordul proprietarilor?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:15, 19 Februarie 2021
Daca e proprietate privata, nu are treaba cu acordul proprietarilor, ci cu autorizatia de construire, conform legii 51/1991. Daca e vorba de proprietate comuna, da exista articolul 36 din legea 196/2018, care spune:
Articolul 36
Schimbarea destinatiei proprietatii comune este permisa cu indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
a)numai daca prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalti coproprietari;
b)numai daca prin aceasta nu se impiedica folosirea in conditii normale a condominiului de catre toti proprietarii;
c)in baza acordului in scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d)dupa obtinerea prealabila a acordurilor, avizelor si autorizatiilor necesare prevazute de legislatia in vigoare, emise in conditiile legii de institutiile/autoritatile abilitate in acest sens.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua as vrea sa stiu in ce mod pot construi unii locatari ... Imsm Imsm Bună ziua As vrea sa stiu in ce mod pot construi unii locatari un gratar din cărămidă pe spațiul comunsi câți % dintre locatari trebuie sa fie deacord ... (vezi toată discuția)
Sunt presedintele unei scari dintr-un bloc de apartamente. avem ... ManStefan ManStefan Sunt presedintele unei scari dintr-un bloc de apartamente. Avem o singura camera \"comuna\", pe care locatarii de la parter o folosesc pentru a-si usa hainele. ... (vezi toată discuția)
UscĂtoria poate fi ÎnchiriatĂ de cĂtre un singur proprietar ? DaniSarah DaniSarah Mă interesează dacă uscătoriei i se poate aplica acest regim, ,,proprietarii direct afectați de vecinătate,, neexistând. Proprietarul are apartamentul ... (vezi toată discuția)