avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 15 apartamente ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 15 apartamente care are doua ...

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 15 apartamente care are doua intrari / iesiri . Una dintre ele este blocata de ani multi si nu s-a dorit deblocarea acesteia din cauza unui vecin de la parter pe motivul ca pe-acolo intra hotii si-i sparge lui apartamentul (ceilalti doi de la parter nu au aceleasi opinii ) ! .Asociatia de locatari o da cotita de gard pentru ca nu stie cum sa procedeze. Toti suntem de acord si am venit cu diferite solutii ( ex. usa cu sistem de inchidere cu cartela , reflector cu senzor pentru noapte, etc ) dar el sustine ca nu este de acord. Intrarea / iesirea prin usa ' din spate' ne-ar fi de mare folos pentru mai multe activitati /situatii . Rog sfat .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:51, 14 Noiembrie 2024
Buna ziua

Calea de acces este proprietate comuna (art. 35, legea 196/2018).

Schimbarea destinației proprietății comune este permisă numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii, numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari, în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu si numai după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens (art. 36, legea 196/2018).

Blocarea cailor de acces, care sunt si cai de evacuare cu siguranta nu va fi pe placul ISU.

Vecinul nu poate decide cum si in ce fel trebuie folosita proprietatea comuna.

Daca ii e frica de hoti isi poate instala un sistem de alarma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Context: eu imi tin bicicleta personala pe casa scarii, ... Olivian Serban Olivian Serban Buna ziua, Context: eu imi tin bicicleta personala pe casa scarii, legata de balustrada (etaj 1). Unul dintre vecini, a venit la mine, intr-un mod destul de ... (vezi toată discuția)
usa de acces blocata cu lacate!!! onetime onetime Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal ce face asocoatia de proprietari din blocul in care locuiesc. Avem 2 usi de acces, dintre care una este blocata cu ... (vezi toată discuția)
Intrare în apartament situat la parter blocată de bicicletele și cărucioarele vecinilor Conrad Conrad Buna ziua, am o situatie pe cat de amuzanta...pe atat de deranjanta. Locuiesc la parterul unui bloc si de cateva luni de zile am neplacerea sa gasesc ... (vezi toată discuția)