avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ipoteca pe casa obtinuta prin accesiune imobiliara ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ipoteca pe casa obtinuta prin accesiune imobiliara artificiala

Buna ziua,
Dorim sa cumparam o casa si teren. Pentru teren proprietarul are un contract de vanzare-cumparare cu parintii sai. Pentru casa, a dobandit-o in instanta (dupa ce a cumparat terenul de la parinti) prin accesiune imobiliara artificiala. Nu a avut autorizatie de construire, lucru mentionat si in Sentinta definitiva, A efectuat o expertiza tehnica asupra imobilului si apoi folosind Sentinta a obtinut drept de proprietate definitiv inscris in CF, cu cadastru si intabulare - de peste 11 ani. Plasteste impozit, pt ambele casa si teren.
Temerea noastra este ca putem avea dificultati in accesa creditul ipotecar cu ipoteca pe aceasta casa si teren si ca putem avea noi neplaceri legate de lipsa documentatiei pt casa. De exemplu, casa nu e inca bransata la gaze., fiind nelocuita/ nefinisata complet.

Ce documente (mai) poate solicita proprietarul in acest moment pentru casa ?
Si respectiv, este posibil ca banca/bancile sa refuze ipoteca pe aceste 2 imobile ?
Mentionez ca avem o aprobare financiara de la o banca, dar nu au stiut sa ne spuna daca va fi si juridica.

Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2021
Ipotec, utilizator

Alte discuții în legătură

Licitatie imobil pe teren ipotecat matrix73 matrix73 AM ipotecat un teren la banca. Inainte de obtinerea creditului am depus documentatia la primarie pt construirea unui imobil cu mai multe apartamente pt care mi ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa+teren ellastef ellastef terenul; are cadastru si intabulare,iar casa o am trecuta doar pe rol in registrul agricol pe care platesc impozite.ilam in posesie de 6ani prin contract de ... (vezi toată discuția)
Gard de beton construit in totalitate pe terenul meu emibeldiman emibeldiman Buza ziua, Va rogsa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema.Am cadastru la teren,si sunt vecin cu un domn care de asemenea are cadastru facut. Limitele ... (vezi toată discuția)