avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Lucrez pentru un angajator care prevede o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Lucrez pentru un angajator care prevede o schema de ...

Buna ziua! Lucrez pentru un angajator care prevede o schema de salarizare de salariu de baza + comision. In primele 12 luni de la angajare mi s-a comunicat ca voi primi salariul de baza urmand apoi voi primi si comision in functie de "performante". Cand am atins subiectul comisionului la sfarsitul celor 12 luni mi s-a spus sa mai astept deoarece nu sunt vânzări simtitoare si deoarece acordarea comisionului vine la pachet cu micsorarea salariului de baza. Dupa 18 luni mi s-a acordat comisionul si mi s-a micșorat salariul de baza desi acum stiu ca este ilegal. Doresc sa aflu daca legal mai am vreo sansa sa recuperez sumele pierdute din salariu de baza. Am semnat un act aditional pe aceasta suma, repet fara sa stiu ca celorlalți colegi nu li s-au impus aceleasi conditii ca mie si pe minciuna ca intrarea este condiționată de vanzari si de diminuarea salariului de baza.
Dimpotrivă, lor li s-a acordat comision dupa 6 luni in valoare de 8% din profiturile obtinute ca urmare a vanzarilor facute plus comision de baza nemodificat. Acum sunt in negocieri sa mi se acorde cei 8% si din nou mi s-a impus conditia diminuarii salariului de baza.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:55, 22 Februarie 2021
Daca ati semnat actul aditional de reducerea salariului , atunci nu prea mai aveti ce face.

Comisionul din vanzari este mentionat in contractul de munca?
Multumesc pentru raspuns!
Bănuiam ca nu, insa voi incerca o renegociere cu angajatorul. Eu sunt singura din firma careia i s-a spus ca micsorarea salariului de baza este singura metoda prin care se poate intra pe comision. Deja e vorba de discriminare aici.
Comisionul este mentionat in ROI cand se descrie structura salariala (baza plus comision), insa cifra procentuala a comisionului per se nu se menționează, ci doar ca exista, iar cand am semnat actul adițional pe acesta se menționează noul salariu brut si comisionul de 4%.
Posibilitatea trecerii la comisionul de 8% ni se menționează doar verbal, nu este stipulat in nici un act.

Cornel Vasile a scris:

Daca ati semnat actul aditional de reducerea salariului , atunci nu prea mai aveti ce face.

Comisionul din vanzari este mentionat in contractul de munca?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, puteti vorbi despre o discriminare , sens in care va puteti adresa C.N.C.D. - Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare salariu ileanaB ileanaB Buna seara , Firma la care lucrez la angajare ( 2008 ) am semnat contractul individual de munca cu salariu brut de 1384.00 Ron + bonuri de masa si 21 zile ... (vezi toată discuția)
Mărirea de salariu se face pe baza semnării actului adițional,salariul ... Magie1 Magie1 Mărirea de salariu se face pe baza semnării actului adițional,salariul nu se poate mari daca nu e semnat actul adițional. E legal cum a procedat ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu pe baza unei decizii de mutare emisa in urma cu 8 luni corina_alice corina_alice Buna ziua, In februarie 2009 am primit decizie de mutare in alt compartiment, in care se spunea si ca salariul va fi renegociat. Acest lucru nu s-a intamplat ... (vezi toată discuția)