avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare salariu pe baza unei decizii de mutare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare salariu pe baza unei decizii de mutare emisa in urma cu 8 luni

Buna ziua,
In februarie 2009 am primit decizie de mutare in alt compartiment, in care se spunea si ca salariul va fi renegociat. Acest lucru nu s-a intamplat atunci. Intre timp, in mai 2009, in locul directorului a ajuns un coleg cu care am avut unele divergente. In octombrie am primit o invitatie la renegocierea salariului pe baza deciziei din februarie. Este sigur vorba de micsorare salariu, intrucat au mai fost doua incercari (nereusite) in acest sens in ultima luna. Este normal (legal)? As putea avea castig de cauza daca l-as acuza de hartuire morala? Cum ar trebui sa procedez? Maine trebuie sa ma prezint pentru "renegociere". Va rog, dati-mi un sfat! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 09:27, 18 Octombrie 2009
modificarea drepturilor salariale se face cu acceptul expres al angajatului. micsorarea unilaterala a acestuia fara acceptul salariatului nu se poate face si printr-o actiune in instanta se poate repara acest lucru. in societati, de regula, se produc sicane la limita legii carora angajatii le fac cu greu fata. in cazul dv. va sfatuiesc sa va vedeti interesul, urmind a aprecia daca este in avantajul dv. negocierea.
Este foarte simplu. Daca nu va convine salariul propus, nu semnati actul aditional de modificare a acestuia.
In februarie 2009 am primit decizie de mutare in alt compartiment, in care se spunea si ca salariul va fi renegociat.


Asemenea modificari (inclusiv cea de schimbare a locului de munca in alt compartiment) se fac numai prin acordul ambelor parti (angajator/salariat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu dupa mutarea in alt compartiment in urma cu 8 luni corina_alice corina_alice Buna ziua, In februarie 2009 a fost data o decizie prin care eram mutata intr-un alt compartiment al firmei. In decizie se spunea ca se va renegocia salariul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ce pot face daca firma la care lucrez m-a anuntat pe ... berbec60 berbec60 Buna ziua Ce pot face daca firma la care lucrez m-a anuntat pe data de 31.01,2022 ca pe data 01,02.2022 sa ma prezint la un loc de munca la 47 km.(fara ... (vezi toată discuția)
Este legal ? goplanet goplanet Fisa de post si functia au ramas aceleasi, dar mutarea este efectiva in alt compartiment si sunt si alte atributii. Doar ca respectivul compartiment nu se ... (vezi toată discuția)