avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, am deschis acest topic, in speranta ca o sa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, am deschis acest topic, in speranta ca o sa gasesc ...

Buna ziua, am deschis acest topic, in speranta ca o sa gasesc cumva o solutie. Așadar, ma scuzati daca mai exista postari de genul, nu m-am descurcat sa caut.

Contextul este urmatorul:
Prietena mea este cetatean iranian si nu are posibilitatea sa isi faca un card de debit, Iranul fiind considerata "o tara de risc", ca si consecinta este refuzata de toate bancile, neavand nicio varianta sa detina asa ceva pe numele propriu. Asadar, intampinam dificultati la angajare, putini acceptand sa ofere salariul cash.

Astfel m-am gandit la o posibila varianta si as vrea sa va cer parerea.

Credeti ca ar fi posibil/legal sa facem o imputernicire notariala, pentru a reusi sa faca operatiuni pe contul meu bancar? Implicit, sa poata incasa salariul pe contul meu fara probleme?

Sau daca s-a mai lovit cineva de o astfel de situatie si a reusit sa o rezolve, as aprecia foarte mult orice sfat/pista.

Multumesc si ma scuzati pentru eventualul deranj!
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2021
Fr3ack, utilizator
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 17:13, 22 Februarie 2021
Nu se poate, tocmai din acelasi motiv pentru care toate bancile refuza un card de debit: nationalitatea. Nu se poate obtine cetatenie romana?
Ba da, se poate. Este de 15 ani in Romania, generala si liceu + facultate in curs, facute aici.
Doar ca asta necesita timp si... as vrea sa gasesc o varianta temporara pana atunci.

Multumesc!

savysb a scris:

Nu se poate, tocmai din acelasi motiv pentru care toate bancile refuza un card de debit: nationalitatea. Nu se poate obtine cetatenie romana?

Ah, am inteles, credeam ca e vorba de o persoana proaspat ajunsa in tara (ma rog, cand se putea calatorii). Mergeti la un notar si ii faceti imputernicire in scopul asta (explicati acolo care este fix scopul). Ca imputernicit, persoana poate sa faca doar operatiuni, iar titularul poate sa obtina si extras de cont in plus.

Deci se poate. La angajare trebuie prezentata procura respectiva cand se dau datele contului pentru salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am permis de ședere pe termen lung ue cu drept de ... Neda Shadfar Neda Shadfar Buna seara, Am permis de ședere pe termen lung UE cu drept de munca full time, reședința și domiciliul in România. Stau aici de la vârsta de 5 ani, ... (vezi toată discuția)
Card bancar germania ionel69 ionel69 sotia mea are un card de salariu facut in germania.dupa care nu a mai lucrat , ea fiind in tara .cum pot inchide contu sau acel card.multumesc (vezi toată discuția)
Acte banca ing. Închidere cont euro elizabetsareh elizabetsareh Am dubla cetatenie, romana si iraniana. La 18 ani mi-am deschis cont la ing de lei cu buletin romanesc. Am facut o facultate ca roman si m-am angajat. In ... (vezi toată discuția)