avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Va rog sa am ajutati: de cand poate fi pusa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Va rog sa am ajutati: de cand poate fi pusa in practica ...

Buna ziua,

Va rog sa am ajutati: de cand poate fi pusa in practica o Hotarare Judecatoreasca (Divort) din momentul pronuntarii (cum este la Ordonanta Presedentiala) sau din momentul comunicarii in fapt (scris alb pe negru)?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2021
Christinne2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:36, 21 Februarie 2021
Cand ramane definitiva teoretic pentru divort.

Daca insa vorbim de accesoriile divortului - pensie de intretinere minor si program de legaturi personale - acestea sunt executorii de drept de la data pronuntarii, neavand legatura cu motivarea hotararii sau caile de atac.

Asa ca dati detalii mai precise referitor la ce anume aspect va intereseaza spre a primi un raspuns cert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntare irevocabila doar pe divort... gigelas gigelas Buna seara, - In urma unui proces de divort cu incredintarea minorului mamei,instanta s-a pronuntat irevocabil pe desfacerea casatoriei. - Dar,a dat ... (vezi toată discuția)
Divor adina111 adina111 Buna ziua. Am o nelamurire poate ma puteti ajuta. In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie intretinere. modalitati obtinere. pasi legali. Christinne2013 Christinne2013 Buna ziua! Doresc o informatie despre urmatorul subiect: neplata pensiei de intretinere. Sunt in divort cu tatal copilului nostru si nu doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)