Doresc o informatie despre urmatorul subiect: neplata pensiei de intretinere. Sunt in divort cu tatal copilului nostru si nu doreste sa plateasca pensie de intretinere. Mentionez ca am o hotarare judecatoreasca in umra unui proces Ordonanta Presedentiala deschis de el, unde scrie negru pe alb ca ar trebui sa plateasca 25 la suta din salariu. El nu munceste in Romania. Am facut plangere penala la Parchet.
1. Ce pasi legali pot urma?
2. Cum il pot da in judecata pe teritoriul altei tari, anume Marea Britanie?
3, Nu a participat la cresterea copilului, nici de la 0 la 4 ani.
4. Daca in urma plangerii penale nu se rezolva nimic, ce alti pasi legali pot urma?
5. Tatii au doar drepturi fara responsabilitati? Drept de vizita... dar responsabilitati zero? Nu care cumva prin nerespectarea legii se incurajeaza acest comportament?
Nu cred ca plangerea penala este solutia problemei pe care o aveti dumnevoastra. Va trebui sa mergeti la un executor judecatoresc care sa inceapa executarea silita. Daca cunoasteti codul de inregistrare fiscala din U.K. a tatalului copilului puteti incerca si executarea hotararii in U.K.
Parintii au drepturi si indatoriri in ceea ce priveste copilulu indiferent ca vorbim de mama sau tata. Legislatia recunoaste in mod egal aceste drepturi si indatoriri.
Daca aveti deja o hotarare executorie o puteti pune in executare silita, luand legatura cu Ministerul Justitiei. Nu trebuie sa il dati in judecata in Marea Britanie, trebuie doar sa il executati silit.
Din pacate pensia se acorda doar de la data solicitarii ei prin instanta, considerandu-se ca daca nu a fost ceruta nu a existat starea de nevoie.
Cel mai probabil nu se va rezolva cu plangerea penala decat daca faceto dovada ca are venituri si refuza cu buna stiinta sa isi achite obligatiile.
Teoretic, parintii au drepturi si obligatii egale, problema apare ca nu avem vrem sanctiune in cazul nerespectarii lor. Neexistand sanctiune nu exista nici o conformare voluntara in cazul celor care au de platit polite sau sunt pur si simplu iresponsabili vis a vis de copii lor.