Buna ziua. Ma numesc Evghenia am divortat si am cistigat copilul dar cu custodie comuna , tatal a fost obligat sa plateasca o suma de intretinere in favoarea copiluli dar pe care nu a dorit sa o achite,in momentul de fata este restatn cu plata de 8 luni, de asemenea s-a stabilit ca primul si al treilea weekend sa-l petreaca la el dat de fiecare data cind se intoarce copilulu vine racit si neingrijit. Intrebarea este: din aceste motive pot sa-l decad din drepturile parintesti?
Nu.
Pentru a recupera pensia restanta si a vi se trimite lunar de catre angajator, mergeti la un executor judecatoresc sa ii puna poprire pe salariu.
Daca aveti dovezi ca baiatul nu e bine ingrijit, puteti cere in instanta modificarea programului de vizita.
Absenta tatalui din viata copilului sau neplata pensiei de intretinere nu conduc catre decaderea din drepturile parintesti , in vederea acestei sanctiuni pronuntate de catre instanta de judecata e necesar ca tatal sa fi exercitat acte abuzive asupra minorului , cauzandu-i suferinte psihice si fizie.
Lezarea copilului prin neingrijirea acestuia , in timpul programului de vizitare ,reprezinta un argument pertinent pentru modificarea programului de vizitare.
Neplata pensiei de intretinere conduce catre un dezinteres fata de minor .( in acest sens , se poate initia o actiune judecatoreasca, pentru a fi stabilit un nou interval de timp, reprezentant programul de vizitare).
Cu privire la neplata pensiei de intretinere, aceasta obligatia poate fi indeplinita de catre tata , prin coercitie , cu privire la ultimii trei ani , in acest sens , putand depune o plangere penala avand ca obiect infractiunea de abandon de familie.(ori pot fi initate acte de executare silita).
Va fi respectata intocmai hotararea judecatoreasca , altminteri , infractiunea savarsita angajeaza raspunderea penala.
Daca dumneavoastra ati considera ca prezenta tatalui e una in detrimentul minorului , ati putea solicita limitarea programului de vizitare , desfasurarea acestuia in prezenta anumitor persoane , in vederea existentei unui control asupra acestor intalniri.
Copilul minor
floraresu
am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca ... (vezi toată discuția)