avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi parintesti

Buna ziua. Ma numesc Evghenia am divortat si am cistigat copilul dar cu custodie comuna , tatal a fost obligat sa plateasca o suma de intretinere in favoarea copiluli dar pe care nu a dorit sa o achite,in momentul de fata este restatn cu plata de 8 luni, de asemenea s-a stabilit ca primul si al treilea weekend sa-l petreaca la el dat de fiecare data cind se intoarce copilulu vine racit si neingrijit. Intrebarea este: din aceste motive pot sa-l decad din drepturile parintesti?
Nu.
Pentru a recupera pensia restanta si a vi se trimite lunar de catre angajator, mergeti la un executor judecatoresc sa ii puna poprire pe salariu.
Daca aveti dovezi ca baiatul nu e bine ingrijit, puteti cere in instanta modificarea programului de vizita.
decaderea din drepturile parintesti nu este asa de simpla ,
Multumesc.
Absenta tatalui din viata copilului sau neplata pensiei de intretinere nu conduc catre decaderea din drepturile parintesti , in vederea acestei sanctiuni pronuntate de catre instanta de judecata e necesar ca tatal sa fi exercitat acte abuzive asupra minorului , cauzandu-i suferinte psihice si fizie.

Lezarea copilului prin neingrijirea acestuia , in timpul programului de vizitare ,reprezinta un argument pertinent pentru modificarea programului de vizitare.


Neplata pensiei de intretinere conduce catre un dezinteres fata de minor .( in acest sens , se poate initia o actiune judecatoreasca, pentru a fi stabilit un nou interval de timp, reprezentant programul de vizitare).


Cu privire la neplata pensiei de intretinere, aceasta obligatia poate fi indeplinita de catre tata , prin coercitie , cu privire la ultimii trei ani , in acest sens , putand depune o plangere penala avand ca obiect infractiunea de abandon de familie.(ori pot fi initate acte de executare silita).


Va fi respectata intocmai hotararea judecatoreasca , altminteri , infractiunea savarsita angajeaza raspunderea penala.


Daca dumneavoastra ati considera ca prezenta tatalui e una in detrimentul minorului , ati putea solicita limitarea programului de vizitare , desfasurarea acestuia in prezenta anumitor persoane , in vederea existentei unui control asupra acestor intalniri.





Succes.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea tatalui din drepturile parintesti Corinas Corinas Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dvs. ... Sunt divortata de 8 ani si am un baiat in varsta de 9 ani. La divort, tatalui copilului i s-a dat drept de vizita ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti pilbak tunde pilbak tunde BUNA! AS DORI SA STIU DACA TATAL POATE FI DECAZUT DIN DREPTURI PARINTESTI PENTRU NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE. MENTIONEZ CA NU ISI VIZITEAZA COPILUL DELOC. ... (vezi toată discuția)
Copilul minor floraresu floraresu am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca ... (vezi toată discuția)