O persoana a fost pensionată (militar) in 2002 odata cu restructurarea armatei, beneficiaza de pensie militară de serviciu, a primit si solde compensatorii, asa era legislatia atunci.
Dupa trecerea in rezerva și-a continuat activitatea in mediul privat si a acumulat 15 ani de vechime. De curand am aflat că poate beneficia de inca o pensie?
Stiam ca persoana respectivă poate trimite adeverintele la casa de pensii si i se poate recalcula pensia, nu ca poate benficia de înca o pensie platita de stat.
Întrebarea mea este daca acest lucru e posibil de a primi inca o pensie separat de cea militara de serviciu si care este baza legală?
multumesc anticipat
Buna ziua, am si eu o speta asemanatoare si as avea rugamintea daca poate sa ma ajute cineva: am o ruda, cadru militar, nascut in anul 1967, care s-a pensionat in 2017. De atunci lucreaza ca functionar public in cadrul unei primarii comunale. Intrebarea ar fi: aceasta perioada lucrata dupa pensionare, cum poate sa o valorifice ? La Casa de pensii a M.A.I, sau la Casa de pensii publice ? Si daca la Casa de pensii publice se poate acum sau doar la implinirea varstei de 65 ani ? Va multumesc daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, o informatie.