avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis 30 zile pentru art 79/2/ oug 195
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis 30 zile pentru art 79/2/ oug 195

Sunt sofer la o societate si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la data de 01.07 2009 a venit la societate un agent de la circulatie si a solicitat sa stea de vorba cu soferul care a condus autoturismul pe care eu lucrez in data de 29.06 2009.Am mers la masina si m-a intrebat daca am autorizatie pentru reparatie pentru o zgarietura de 3 cm. lungime si 2 mm adancime de pe aripa din dreapta spate.Nu stiam de zgarietura deoarece e foarte mica si masina era murdara pentru ca zilele acelea plouase. Am fost la biroul de ,,tamponari" si acolo a mai venit o persoana care sustine ca i-am zgariat masina lui care era parcata in acea zona si ca a gasit in masina un bilet cu numarul de la masina mea. Cand politistul a asezat masinile sa l-e fotografieze , zgarietura de pe masina mea nu coincidea la inatime cu cea de pe a lui si el avea doua zgarieturi pe coltul barei din spate la inaltime de 5 cm. una mai sus decat cealalta pe acceasi verticala , de aici logic ca si eu trebuia sa am 2 zgarieturi la inaltimi diferite pe masina , si nu era nici o urma de vopsea de la o masina la cealalta(una era verde, una albastra).Politistul mi-a intocmit PV cu urmatoarele sanctiuni: art.54/1/ . art 79/1/b/,art.100/2/, art 100/3/g : 8 pct. amenda, 3 pct. penalizare si complementar 30 zile suspendarea permisului. Am scris pe PV ca nu sunt de acord, am facut plangere contraventionala, primul termen a fost in protestul magistratilor si la al doilea am amanat pentru studierea intampinarii depusa de politie. Nu prea stiu ce cale de atac sa folosesc si de ce sa ma leg sa ma creada judecatorul si sa raman cu permisul
Cel mai recent răspuns: vyobuz , utilizator 18:21, 20 Februarie 2010
Umila mea parere :sorry: e ca trebuie sa mergeti insotit de un avocat. Cred ca o expertiza ar rezolva problema. Mai mult, nu inteleg de unde rezulta imprejurarea ca dvs. ati zgariat acel autoturism. :-/ Militia ramane militie. Va trebui sa va bateti cu ei si sa le aratati ca aveti dreptate.
Numai o expertiza corecta poate elucida cazul-
Succes!!!
Imbratisez atat punctul de vedere al d-nei avocat,pe buna dreptate surprinsa de aceasta"gaselnita" militieneasca,dar si pe al dlui expert.
Deci,trebuie sa va angajati un avocat ,iar in cazul probatoriiilor efectuate sa solicitati efectuarea unei expertize care sa constate neveridicitatea celor inserate in procesul verbal intocmit de agentul constatator.
In cazul admiterii contestatiei,formulati apoi plangere penala pentru fals impotriva agentuluide politie.
Multumesc pentru raspunsuri!! Si eu ma gandesc cum sa atac PV din prisma ca probatoriul dupa care s-a intocmit acesta se bazeaza pe declaratia ceuilalt sofer care spune ca a gasit in masina o hartie care indica numarul meu de masina. As mai cere instantei si fotografiile care au fost facute autoturismelor si din care se vede clar ca el are 2 zgarieturi si eu una sau sa-mi fabric un martor care sa declare ca zgarietura masini a fost facuta pe un drum forestier (masina apartine unei institutii care administreaza padurile) si ca toate masinile institutiei au mici urme de zgarieturi care sau produs prin natura drumurilor pe care circula.
Multumesc pentru raspuns !! Trebuie sa iau in calcul si expertiza, dar as dori sa stiu un pret aproximativ deoarece e posibil sa nu merite efortul financiar pe care am inteles ca trebuie sa-l fac eu. Si ar mai fi ceva :deja se totul se complica si intru in situatii pe care nu le inteleg deoarece nu am studii juridice si nu stiu cum sa reactionez. Din pacate nu prea am incredere in oameni fie ei politisti, judecatori, avocati, experti si tot ce tine de acest ,,carusel" care toaca multi bani, nervi si timp. Prefer situatiile mai simple, palpabile si pe care sa le inteleg si la care pot reactiona chiar daca trebuie sa pierd fara lupta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa ma ajute cineva cu o nelamurire legata ... iluce iluce Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva cu o nelamurire legata de un proces verbal pe care vreau sa-l contest. Inainte de a mi se intocmi procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
La ce faptă se poate încadra polițistul de la tamponări? cricraciun cricraciun M-am deplasat la tamponări împreună cu soția, deoarece un alt șofer susține că soția când a încercat să plece de la semafor și oprindu-se motorul, ... (vezi toată discuția)
Proces suspendare permis art. 79/2 oug.195 vyobuz vyobuz Sunt in proces cu politia pt. suspendare permis (intamplarea am descris-o intr-un mesaj din 3 ianuarie) .In ,,Nota de sedinta\" pe care am depus-o la ultima ... (vezi toată discuția)