Buna ziua,in anul 2006 am fost condamnat la 1,3 ani cu suspendare pentru conducere sub influenta bauturilor alcolice.In sentinta in afara de cei 1,3 ani mai scrie inca 2 ani de incercare.Acum pe 7 februarie 2010 se implinesc cei 3 ani si 3 luni,mi se sterge din cazier automat???,trebuie sa fac reabilitare???sau mai am de asteptat???
Art. 135 alin. 1 lit. a prevede ca reabilitarea judecatoresca intervine: in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pana la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate.
Calculul acestui termen se face de la data la care a fost exacutata pedeapsa sau considerata ca executata, iar in cazul de fata cei 1,3 ani la care se adauga si cei 2 ani de incercare (durata care face parte tot din pedeapsa aplicata de instanta).
Reabilitare , in cazul dvs. este una de drept. Daca in interiorul termenului de incercare nu ati mai comis fapte antisociale , la finele perioadeide incercare veti fi reabilitat de drept.
Cazier curat?
ionel91
Acum aproximativ 2 ani am primit o pedeapsa de 3 ani jumatate cu suspendare pentru furt calificat . Pot face cerere pentru a sterge cazierul? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Cazier - reabilitare
ady0
buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)