avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... stergerea cazierului sau reabilitarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

stergerea cazierului sau reabilitarea

Buna ziua,in anul 2006 am fost condamnat la 1,3 ani cu suspendare pentru conducere sub influenta bauturilor alcolice.In sentinta in afara de cei 1,3 ani mai scrie inca 2 ani de incercare.Acum pe 7 februarie 2010 se implinesc cei 3 ani si 3 luni,mi se sterge din cazier automat???,trebuie sa fac reabilitare???sau mai am de asteptat???

Va multumesc
IULIAN T.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 14:45, 4 Ianuarie 2010
Art. 135 alin. 1 lit. a prevede ca reabilitarea judecatoresca intervine: in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pana la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate.
Calculul acestui termen se face de la data la care a fost exacutata pedeapsa sau considerata ca executata, iar in cazul de fata cei 1,3 ani la care se adauga si cei 2 ani de incercare (durata care face parte tot din pedeapsa aplicata de instanta).
In cazul dvs. opereaza reabilitarea prevazuta de art.86 cod penal.
Dupa data de 7.02.2010 adresati-va cu o cerere serviciului cazier judiciar.
Reabilitare , in cazul dvs. este una de drept. Daca in interiorul termenului de incercare nu ati mai comis fapte antisociale , la finele perioadeide incercare veti fi reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier curat? ionel91 ionel91 Acum aproximativ 2 ani am primit o pedeapsa de 3 ani jumatate cu suspendare pentru furt calificat . Pot face cerere pentru a sterge cazierul? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)
Cazier - reabilitare ady0 ady0 buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)