avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Acum 10 ani parinti mei au divortat. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Acum 10 ani parinti mei au divortat. Inainte sa se ...

Buna ziua,
Acum 10 ani parinti mei au divortat. Inainte sa se pronunte divortul mi-au donat un apartament (doar nuda proprietate, ei pastrandu-si uzufruct viager). Eu in decursul timpului am renovat apartamentul cheltuind vreo 8000 de euro. Stau in acel apartament cu prietena mea (avem domiciuliu pe buletin in acel apartament). Mama a murit de 2 ani, si tatal meu a devenit alcoolic. El are apartamentul lui dar tot timpul ne ameninta ca ne scoate din apartament. Acum ar vrea 20000 de euro de la mine pentru a cumpara uzufructul viager. Altfel ameninta ca revoca donatia. Eu nu prea mai am incredere in el. Mai degraba as da banii aia ca avansa pentru un credit ipotecar.
Intrebari
1. Poate sa ne scoata din apartament fara un proces?
2. Poate revoca donatia?
3. Pot cumpara uzufructul viager? Se poate razgandi ulterior si sa revoce donatia?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:44, 23 Februarie 2021
1. Nu.
2. Nu.
3. Da. Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare eu sunt trecuta ca si mostenitoare in ... Gagalicea Gagalicea Buna seara.. O intrebare eu sunt trecuta ca si mostenitoare in actele pe apartament.. Daca parintii mei divorțează ca asta urmareste tatal meu cu amenintari, ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)