avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Un dependent de alcool cu multiple ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Un dependent de alcool cu multiple internări la ...

Buna ziua ! Un dependent de alcool cu multiple internări la un spital de psihiatrie este sunat insistent de niște cămătari cu pretextul că îl împrumută cu bani pt a-și rezolva problemele financiare ! Rudelor le este frică că va accepta împrumutul punându-și casa ca garanție ! Ce pot face membrii familiei pt a împiedica pierderea casei ? Vă rog din suflet să-mi raspundă persoanele competente ! Vă multumesc anticipat ! PS -(bolnavul nu are dunga roșie deci nu este nebun psihic,este dependent de alcool )
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 24 Februarie 2021
bolnavul nu are dunga roșie

nimeni nu are dunga rosie, nu stiu de unde ati auzit bazaconia asta.

Revenind, a cui e casa?
Omul e casatorit ?
Art. 316

Actele de dispoziţie care pun în pericol grav interesele familiei

(1) În mod excepţional, dacă unul dintre soţi încheie acte juridice prin care pune în pericol grav interesele familiei, celălalt soţ poate cere instanţei de tutelă ca, pentru o durată determinată, dreptul de a dispune de anumite bunuri să poată fi exercitat numai cu consimţământul său expres. Durata acestei măsuri poate fi prelungită, fără însă a se depăşi în total 2 ani. Hotărârea de încuviinţare a măsurii se comunică în vederea efectuării formalităţilor de publicitate imobiliară sau mobiliară, după caz.

(2) Actele încheiate cu nerespectarea hotărârii judecătoreşti sunt anulabile. Dreptul la acţiune se prescrie în termen de un an, care începe să curgă de la data când soţul vătămat a luat cunoştinţă de existenta actului.

(3) Dispoziţiile art. 346 şi 347 sunt aplicabile în mod corespunzător.

Detalii: [ link extern ]

gi-jane2 a scris:

bolnavul nu are dunga roșie

nimeni nu are dunga rosie, nu stiu de unde ati auzit bazaconia asta.

Revenind, a cui e casa?
Omul e casatorit ?
Art. 316

Actele de dispoziţie care pun în pericol grav interesele familiei

(1) În mod excepţional, dacă unul dintre soţi încheie acte juridice prin care pune în pericol grav interesele familiei, celălalt soţ poate cere instanţei de tutelă ca, pentru o durată determinată, dreptul de a dispune de anumite bunuri să poată fi exercitat numai cu consimţământul său expres. Durata acestei măsuri poate fi prelungită, fără însă a se depăşi în total 2 ani. Hotărârea de încuviinţare a măsurii se comunică în vederea efectuării formalităţilor de publicitate imobiliară sau mobiliară, după caz.

(2) Actele încheiate cu nerespectarea hotărârii judecătoreşti sunt anulabile. Dreptul la acţiune se prescrie în termen de un an, care începe să curgă de la data când soţul vătămat a luat cunoştinţă de existenta actului.

(3) Dispoziţiile art. 346 şi 347 sunt aplicabile în mod corespunzător.

Detalii: [ link extern ]

Casa este a celui in cauza și a soției ! Au doua fete ambele căsătorite !
Ok, am scris ce are de facut nevasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumuturi bancare Negoita Daniela Negoita Daniela Cum poate unul dintre soți sa afle dacă celălalt soț pe baza adev de salariu s a adresat unei instituții bancare sau mai multe in vederea obtinerii unor ... (vezi toată discuția)
Am renunțat la proprietatea sotului AlinaDaciana AlinaDaciana Buna ziua. Sotul meu a primit o sumă, moștenire, de la părinții lui. Din acea sumă, am cumpărat o casă, in care locuim. Eu am renunțat la dreptul de ... (vezi toată discuția)
Cum putem ajuta sotia bolnavã a unui iresponsabil viktorV viktorV Stimaţi forumişti, Am fost rugat de o vecină de 55 de ani, să-i postez câteva întrebări pe forum: este căsătorită de 10 ani, cu un domn în ... (vezi toată discuția)