Am primit de la anaf un document prin care sunt bun de plata....mai exact Venituri din despagubiri..... mentionez ca nu am beneficiat de nici un fel de "despagubire" de la nimeni, nu m-am judecat cu nimeni, nu am asigurare de nici un fel etc. Exista vreo sansa sa discut cu cei de la ANAF pentru stergerea acestei datorii ? Este vorba de o suma de 16000 lei la care se adauga si penalizari de vreo 3000 lei
Ce fel de documente ați primit?
Este o decizie de impunere?
O somație?
Un titlu executoriu?
În toate cazurile trebuie să faceți contestație în termenul legal.
Sigur că ar fi utilă și o abordare directă la serviciul fiscal orășenesc.
Problema este ca nu am primit nici un document din care sa reiasă aceste venituri din despăgubiri. Am cerut eu de la ANAF prin email sa vad ce datorii am la ei pentru ca a ajuns la mine o lista cu penalizări de plata, si m am trezit cu aceasta situație
Da, mergetii la ei la ghiseu si daca e vorba de o eroare / greseala materiala, se poate rezolva. Dar nu astepati sa treaca timpul in ideea ca daca nu recunoasteti nimic, se va rezolva sigura. Si poate nu ar fi rau sa depuneti urgent la registratura lor chiar o sesizare in care sa scrieti asta si ii faceti si pe ei sa verifice inca odata despre ce e vorba si sa va dea raspuns.