avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu mi-am incarcat abonamentul la timp si m-au prins ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu mi-am incarcat abonamentul la timp si m-au prins controlorii. ...

Nu mi-am incarcat abonamentul la timp si m-au prins controlorii. Nu m-au pus sa semnez niciun proces verbal, doar mi-au zis ca se trimite ANAF. Intrebarea e cum as putea afla daca mi-au aplicat intr-adevar amenda pentru ca am tot auzit de cazuri norocoase carora nu le-a venit nimic si nu au avut nicio problema si a fost asa sa bage frica in ei. Intreb pentru ca sa am banii pregatiti ca sa platesc jumatate in termenul prevazut si sa nu-i cheltui fara sa astept procesul verbal care poate veni si intr-o luna.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Alexia Popescu, utilizator
Dacă a fost întocmit procesul verbal de contravenție vă va fi comunicat prin poștă cu confirmare de primire la adresa dumneavoastră de domiciliu.
Cu acel prilej veți afla exact ce sancțiune contravențională a fost aplicată, în ce cuantum dacă este vorba de amendă, termenul de contestare a procesului verbal și instanța competentă.
Procesul verbal de contravenție poate fi anulată în instanță atât pentru vicii de formă cât și pentru vicii de fond.
Procesul verbal de contravenție necontestat devine titlu executoriu pentru executarea împotriva dumneavoastră a sumei Ce reprezintă amenda contravențională.
De aceea este indicat să contestați procesul verbal cu o motivare aferentă, congruentă pe viciile acestuia.
Dacă pierdeți în instanță, procesul verbal devine titlul executoriu și atunci ANAF poate să pornească executarea silită împotriva dumneavoastră.
Dacă formulați contestație însă în termenul legal, atunci caracterul său de titlul executoriu încă nu există.
Dacă câștigați în instanță, scăpați și de amendă și de executare silită.
până atunci dacă sunteți nerăbdătoare puteți să aflați numai din surse neoficiale de la ANAF ce se întâmplă și dacă se întâmplă ceva împotriva dumneavoastră...
Luați un avocat specializat și cu experiență!
Nici nu aveți idee cât de mult Vă poate ajuta!
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda veche de 9 ani LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua! Va rog sa-mi dati cateva sfaturi. In urma cu 9 ani de zile (pe vremea cand eram minor) am primit o amenda RATB pentru ca nu asi fi avut bilet. ... (vezi toată discuția)
Prescriptia executarii sanctiunii contraventionale leusan leusan Am nelamurire intr-o problema. Pentru o sanctiune contrav.aplicata de politist .cu amenda +suspendarea pe 90 de zile, pe data de 09.11.2009.S-a exercitat ... (vezi toată discuția)