avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE MATUSA. Buna seara, va rog sa ma ajutati cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE MATUSA. Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema. Am o matusa vaduva ...

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema. Am o matusa vaduva care are o casa in proprietate de la parintii ei si inca una lasata de sotul ei decedat, pentru care are un contract de uzufruct, sau cum se numeste, de intretinere cu unul dintre nepotii decedatului. Mentionez ca nu are mostenitori directi, decat pe mine si pe sora mea, care suntem fiicele sorei sale (astfel ne este matusa, dupa mama noastra). Intrebarea mea este daca va deceda si ea, casa care o are in proprietate de la parinti se imparte intre toti mostenitorii sau intra si aceasta sub contractul de intretinere ce il are cu respectivul nepot dupa sot ?
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
vladia, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:31, 24 Februarie 2021
Depinde ce scrie in contractul de întreținere.
Imobilul menționat în contract...ala e.
Sunteti singurele mostenitoare ale matusii. Din ce ziceti doar casa lasata de sot face obiectul contractului de intretinere cu nepotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)
Mostenire pamant/casa Srb Srb Unui prieten de al meu, i-a murit mama.Mama lui avea o sora(care a decedat) si care are 2 copii. Oficial cui ii revin bunurile (pamant/casa) dupa deces? ... (vezi toată discuția)