avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Articol CPC pt recuperare bani servicii neefectuate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Articol CPC pt recuperare bani servicii neefectuate

Buna seara! Puteti sa imi indicati, va rog, articolul din codul de procedura civila pe care se incadreaza o cerere de chemara in judecata pentru recuperarea unei sume de bani platita in avans unui cabinet avocat care nu a prestat serviciile conform contractului, respectiv nu s-a prezentat la Instanta? Am incercat o solutionare amiabila, dar din pacate a esuat si imi ramane ca ultima solutie sa apelez la Instanta
Cel mai recent răspuns: BUSINESS ABSOLUT CONSULTING SRL , Consultant credite si finantari 07:45, 24 Februarie 2021
Conform legii 51 /1995 privind exercitarea profesiei de avocat, diferendele dintre avocat și client cu privire la onorariu sunt de competența decanului baroului din care face parte avocatul.
Această procedură trebuie urmată cu titlul prealabil și obligatoriu.
Poate fi chiar foarte utilă în înțelegerea prestațiilor pe care le invocă avocatul pentru a avansul pe care l ați plătit și nu dorește să îl restituie.
Depinde foarte mult și ce a fost menționată în obiectul contractului de asistență juridică pe care l ați semnat.
Cu privire la articolul solicitat el se găsește în codul civil, nu în noul cod de procedură civilă și vizează o acțiune în pretenții.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul că nu a ajuns la instanța poste fi un motiv pt a solicita restituirea onorariului în ipoteza în care a fost angajat doar pt termenul respectiv si nu s a prezentat.Daca v a formulat acțiunea,sau apararile in cazul în care erați pârât,dacă au fost mai multe termene la care s a prezentat nici nu se pune problema de restituire..Putea solicita judecata în lipsa,trimiterea unor note de ședință,concluzii scrise etc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea onorariului diana22 diana22 Avand in vedere ca decanul solutioneaza contestatiile privind onorariile, inseamna ca tot el poate dispune reducerea onorariului acordat? sau doar instanta in ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Asociatia58 Asociatia58 Buna ziua!In urma cu 2 luni am mers la un avocat pt a discuta despre introducerea unei actiuni de divort.am semnat chiar si un contract in care este stipulat ... (vezi toată discuția)
Anulare vacanță din cauza pandemiei Dan Y El Dan Y El Din cauza limitelor impuse prin starea de urgență națională referitoare la prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus SARS-CoV-2 transpuse în ... (vezi toată discuția)