avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intrebare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intrebare

Am avut o Asociatie familiala iar dupa aparitia OUG 44/2008 am trnsformat-o in
Intreprindere Familiala crezand ca e o simpla formalitate si ca dincolo de nume nu exista vreo deosebire. Pe fosta A.F. am avut angajati pe care i-am pastrat si dupa schimbarea documentelor fara sa stiu ca potrivit noii ordonante, Intreprinderea familiala nu mai are dreptul sa aiba angajati. Ce ar trebui sa fac acum pentru a fi legal si, mai ales, in cazul in care un angajat vrea sau trebuie sa plece si ar trebui sa angajez pe altcineva?
Cel mai recent răspuns: Marin GROZA , utilizator 22:24, 6 Ianuarie 2010
- Transformati Intrep. Familiala in Intreprindere Individuala.
nu se poate face tranformarea din IF in II. doar din AF in II ca efect al OUG 44/2008. Intreprinderile Familiale nu pot avea angajati.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
A. Ionut, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns dar aveam nevoie de mai mult. Care este solutia pentru a intra in legalitate?
Sigur, necunoasterea legii nu e o scuza dar cred ca, dincolo de nedumerirea mea de ce I.I., da si I.F., ba, cred ca, la depunerea actelor, cineva de la Camera de Comert , ne putea da un sfat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pt cresterea copilului / mandat comercial corinutza.2006 corinutza.2006 In cazul in care fac un contract de mandat comercial cu sotul meu veniturile vor aparea tot pe numele meu?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si ... (vezi toată discuția)
Functionare simultan if si i.i. Stefi1221 Stefi1221 Stimați Domni! Cerere informații în legătură cu ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de ... (vezi toată discuția)
Asociatia familiala - sotul poate lucra daca are statutul de salariat la o s.c? SIMON ERZSEBET SIMON ERZSEBET daca deschid o asociatie familiala sotul poate sa lucreze cu mine daca este angajat la o firma ?(SRL) cam cat costa totul ca sa deschid ?(am sediul) multumesc (vezi toată discuția)