avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara. Din clădirea în care am un apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara. Din clădirea în care am un apartament s-au desprins ...

Bună seara. Din clădirea în care am un apartament s-a desprins o bucată de tencuială și a căzut pe o mașină. Reparația costă 1200 lei / proprietar, deoarece vorbim de o mașină nouă scumpă. Proprietara autoturismului dorește să rezolvăm totul pe cale amiabilă, dar problema este că majoritatea proprietarilor nu vor să plătească reparația. În acest caz proprietara autoturismului va face plângere în instanță. Întrebarea mea este ,dacă sunt de acord să platesc reparația mașinii,partea mea, pot evita să fiu inclusă în plângere sau va trebui oricum să merg în instanță deoarece se va generaliza, adică va fi inclusă toată asociația de proprietari. Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
Mara Popescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:24, 25 Februarie 2021
Va fi data in judecata asociatia, ca persoana juridica, iar orice cheltuiala legata de acest proces (plata unui avocat , de exemplu), va fi suportata de toti proprietarii. Bineinteles si despagubirile, in caz de pierdere proces.
Tencuiala s-a desprins de pe exteriorul imobilului de locuit in comun respectiv de pe partea comuna
In situatia in care nu se solutioneaza amiabil,partea interesata are dreptul legal sa ridice pretentii in instanta impotriva asociatiei de proprietari care are obligatia sa administreze si sa asigure starea tehnica a condominiului
In situatia in care asociatia d eproprietari va fi actionata in instanta ,hotararea instantei de recuperare prejudiciu plus cheltuieli de judecata vor fi repartizate tuturor proprietarilor din condominiumai putin pagubitului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazut tencuiala de pe fatada blocului pe masina - instanta este singura cale pentru a obtine daune materiale? florescuciprian2011 florescuciprian2011 Buna seara, Acum doua saptamani s-au desprins bucati de tencuiala de pe fatada blocului si au cazut pe autoturismul personal provocand numeroase daune. Am ... (vezi toată discuția)
Tencuiala cazuta - masina avariata fara casco mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma sfatuiti pe cine as putea trage la raspundere in cazul in care din tencuiala unui bloc ( de la et 7 sau 8 ) s-a desprins o bucata ... (vezi toată discuția)
Tencuiala unei cladiri istorice a avariat o masina kissmariana kissmariana buna ziua locuiesc intr-o cladire istorica iar luna trecuta a fost vant puternic si s-a desprins o bucata de tencuiala de pe cladire care a avariat masina ... (vezi toată discuția)