Bună seara. Din clădirea în care am un apartament s-a desprins o bucată de tencuială și a căzut pe o mașină. Reparația costă 1200 lei / proprietar, deoarece vorbim de o mașină nouă scumpă. Proprietara autoturismului dorește să rezolvăm totul pe cale amiabilă, dar problema este că majoritatea proprietarilor nu vor să plătească reparația. În acest caz proprietara autoturismului va face plângere în instanță. Întrebarea mea este ,dacă sunt de acord să platesc reparația mașinii,partea mea, pot evita să fiu inclusă în plângere sau va trebui oricum să merg în instanță deoarece se va generaliza, adică va fi inclusă toată asociația de proprietari. Mulțumesc.
Va fi data in judecata asociatia, ca persoana juridica, iar orice cheltuiala legata de acest proces (plata unui avocat , de exemplu), va fi suportata de toti proprietarii. Bineinteles si despagubirile, in caz de pierdere proces.
Tencuiala s-a desprins de pe exteriorul imobilului de locuit in comun respectiv de pe partea comuna
In situatia in care nu se solutioneaza amiabil,partea interesata are dreptul legal sa ridice pretentii in instanta impotriva asociatiei de proprietari care are obligatia sa administreze si sa asigure starea tehnica a condominiului
In situatia in care asociatia d eproprietari va fi actionata in instanta ,hotararea instantei de recuperare prejudiciu plus cheltuieli de judecata vor fi repartizate tuturor proprietarilor din condominiumai putin pagubitului