avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Tencuiala cazuta - masina avariata fara casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Tencuiala cazuta - masina avariata fara casco

Buna seara ,
Va rog sa ma sfatuiti pe cine as putea trage la raspundere in cazul in care din tencuiala unui bloc ( de la et 7 sau 8 ) s-a desprins o bucata de tencuiala care a cazut pe masina si mi-a avariat-o in proportie de 80% . Problema este ca eu locuiesc in Bucuresti , ma aflam in Iasi la un evenimet si acolo s-a intamplat incidentul .
Daca puteti sa-mi spuneti de care lege m-as putea ajuta ca sa repar masina . Exista vreo lege care obliga asociatia de proprietari sa repare fatadele sau primaria ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:15, 8 Septembrie 2010
Art. 1002 C.civ., prevede ca proprietarul unui edificiu este responsabil pentru prejudiciul cauzat prin ruina edificiului, când ruina este urmarea lipsei de întreţinere sau a unui viciu de construcţie. Aceasta este o răspundere obiectivă, pentru angajarea căreia nu este nevoie de existenţa culpei proprietarului, fiind suficientă dovedirea de către reclamant a existenţei prejudiciului, a raportului de cauzalitate dintre prejudiciu şi lipsa de întreţinere sau viciul de construcţie.
Deci, asociatia de proprietari daca exista, iar in caz contrar proprietarul apartamentului de pe peretele caruia s-a desprins tencuiala.
Asociatiile de locatari au personalitate juridica si pot fi actionate in instanta pt. toate neplacerile care le provoaca in jurisdictia lor. Nu sunt jurist dar eu cred ca in acest caz despagubirea va apartine acelei asociatii de proprietari si ea va recupera dauna de la acel locatar care nu a luat masuri sa-si repare fatada in portiunea sa. problema este ca acest lucru nu se poate face fara o hotarare judecatoreasca.
Va multumesc pentru raspunsuri .
In acest caz voi depune plangerea impotriva asociatiei de locatari .
Incerc sa gasesc solutii mai rapide de recuperare a pagubei si vreau sa va rog sa-mi spuneti polita rca poate acoperi acest gen de pagube ? M-ar ajuta macar o parte din bani sa-i recuperez .
multumesc
Polta RCA nu acopera decat pagubele pe care le produceti dv. in trafic atora. Daca aveti CASCO va puteti repara f.usor masina si apoi asiguratorul dv va recupera de la vinovat banii dati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina lovita de tencuiala cazuta de pe cladire InaME InaME Buna seara, am nevoie de sfatul unui cunoscator in urmatoarea situatie: masina mea a fost lovita de o bucata de tencuiala cazuta de pe peretele unui bloc, in ... (vezi toată discuția)
Daune provocate de tencuiala de pe un bloc Gigel Vieru Gigel Vieru Cui ii solicit despagubiri pentru o masina avariata de tencuiala unui bloc in apropierea caruia am parcat o masina? (vezi toată discuția)
Risc cădere fațadă bloc: a cui e obligația de remediere? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: In cadrul asociatiei de proprietari din care fac parte este un bloc de locuinte, (construit in ... (vezi toată discuția)