avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune/abuz incredere ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune/abuz incredere ?

Buna ziua,

Imputernicit de bunica mea, am inceput demersul de a-i schimba furnizorul de energie electrica, de la CEZ, la ENEL.
Depus toate actele la furnizorul preferat, toate bune, insa dupa o luna ma suna acest furnizor, spunand ca a fost pusa o cerere de renuntare la transfer de catre vechiul furnizor (CEZ).

Sunand bunica, aflu ca acum ceva vreme, au venit doua persoane la dumneaei, intreband-o daca "s-a mutat la Bucuresti" (asta e cel mai relevant din ce isi aminteste bunica) si au pus-o sa semneze niste hartii.
Nu a stiut, sunt convins ca nici nu i s-a explicat ce a semnat, cert e ca aceea a fost cererea de renuntare la schimbare furnizor.

Acum, sunt extrem de suparat pe practica celor de la CEZ, care practic au profitat de vulnerabilitatea/lipsa informatiilor bunicii si vreau sa continui demersul de a schimba furnizorul, nu inainte de a le scrie celor de la CEZ.

Intrebarea mea la dvs ar fi unde s-ar incadra fapta acelor doua persoane de la CEZ, din punct de vedere penal ?
E vorba de insela/ascunde/profita de lipsa informatiei/lipsa intelegerii informatiei/trunchia adevarul, pentru a profita de increderea unei persoane de 86 ani.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:47, 26 Februarie 2021
Intrebarea mea la dvs ar fi unde s-ar incadra fapta acelor doua persoane de la CEZ, din punct de vedere penal ?

Nicaieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata facturilor emise în numele persoanei decedate Danielaivana Danielaivana Buna ziua. Am o situație în ceea ce privește continuitatea unui contract de furnizare energie electrică. În speță, exista casa de la țară, inca pe ... (vezi toată discuția)
Deconectare cez oltenia Matei188 Matei188 Bună ziua Sunt Matei Ivan și am o bunică în Satul Tecuci Com Balaci jud. Teleorman care are contract de furnizarea energiei electrice cu CEZ. ... (vezi toată discuția)
Contract enel Doru Georgescu Doru Georgescu Buna ziua, In urma unei mosteniri am dobandit o cota parte dintr-un apartament (nu sunt singurul mostenitor). Contractul Enel este pe numele altui ... (vezi toată discuția)