avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen succesiune

Buna ziua,
Fratele meu a decedat in urma cu 5 luni. Este divortat si are un fiu. Fiul lui este stabilit in Italia si nu a putut veni sa faca succesiune, din cauzele impuse de pandemie.
Intrebarea mea este care este termenul in care poate face succesiunea si care sunt costurile daca va face succesiunea in termen de un an de la decesul fratelui meu?
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
NeliF, utilizator
Cel mai recent răspuns: NeliF , utilizator 12:39, 26 Februarie 2021
Succesiunea poate fi dezbatuta oricand.
Taxele depind de valoarea bunurilor din masa succesorala.
Daca succesiunea este dezbatuta dupa implinirea a 2 ani de la deces, in afara taxelor notariale, se va achita in plus si un impozit de 1% din valoarea masei sucesorale.
Succesiunea de pe urma unei persoane decedate se poate dezbate oricând întrucât legea nu impune un termen limită în acest sens. Codul fiscal prevede un termen de maxim 2 ani în care moștenitorii pot solicita dezbaterea succesiunii fără a plăti și impozit către stat, care este de 1%. In ceea ce privesc taxele notariale, acestea se stabilesc in functie de valoarea stabilita in Grila Notarilor, Notarul este cel mai in masura sa va spuna costul acestor taxe.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)
Termen dezbatere succesiune fara taxe suplimentare elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca neinceperea dezbaterii succesiunii dupa moartea tatalui in maxim 6 luni are drept consecinta plata unor taxe ... (vezi toată discuția)
Mama mea a decedat in 16 februarie 2022, fara sa faca succesiune ... vioricadiaconescu vioricadiaconescu Mama mea a decedat in 16 februarie 2022, fara sa faca succesiune dupa tatal meu decedat cu multi ani inainte (2006). Suntem 3 frati. Cand putem deschide ... (vezi toată discuția)