avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Parintii mei sunt decedati, suntem 3 frati, pe numele sorei mele parintii mei au depus o suma de bani pe care nu au reusit sa o retraga, ea este titular,iar mama imputernicit.
La succesiune se poate contesta ca suma respectiva sa revina in cote egale la toti fratii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 02:35, 4 Ianuarie 2010
Din pacate suma respectiva va reveni surorii dumneavoastra , intrucat ea este titularul iar mama dumneavoastra doar imputernicit .

In timpul vietii dispunem in mod liber de bunurile noastre , si in acest caz nu cred ca a fost incalcata rezerva succesorala de 30 % , deoarece acea suma de bani nu a fost transmisa surorii dumneavoastra printr-un act de donatie sau o conventie civila .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare-cumparare problema ??? nelu_nedi nelu_nedi buna ziua.. sunt posesorul unui act de vinzare -cumparare incheiat intre mine si fratele meu, actul nu are nici o clauza si este scutit de or ce sarcina si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ... ani24 ani24 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune PG67 PG67 Speta: Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani! Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2) Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)