avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziție teren și construcție casa direct pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziție teren și construcție casa direct pe numele copiilor, ...

Achiziție teren și construcție casa direct pe numele copiilor,
Bună ziua. Vrem sa vindem casa sa ne mutam în alta parte și cu banii pe care ii luam vrem sa cumpărăm un teren și sa construim o casa, dar vrem ca proprietari sa fie direct copiii pentru a nu mai face ei succesiune după noi. Problema este ca unul din copii este încă minor, având 17 ani. Cum se procedează legal.
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
caef, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:55, 27 Februarie 2021
Buna ziua,
Puteti rezolva aceasta situatie prin inchierea unui contract de donatie cu minorul. Minorul care a implinit varsta de 14 ani poate incheia contractul de donatie personal, insa cu incuviintarea reprezentantului legal ( adica dumneavoastra).
Adică facem actul pentru copilul major și el face donație pentru copilul minor? Vrem sa apară în acte doar ei. Nu prea înțeleg. Îmi cer scuze.
Dumneavoastra le donatii ambilor copii imobilul prin contract de donatie.
Pentru cel minor trebuie sa semnati si dumneavoastra contractul alaturi de el pentru ca sunteti parinte si i reprezentati interesele ..aceasta este diferenta.
Cand veti merge la notar va vor furniza toate detaliile necesare.
Cel mai simplu este să îl cumpărați dvs si cand împlinește copilul 18 ani, le faceti o donație ambilor.
Dacă vreți neaparat si neaparat acum, va trebui să contactati un avocat și să obțineți o dispoziție de la instanța de tutela, prin care este desemnat un curator special, care să asiste minorul la semnarea contractului. Nu puteți fi tot dvs, pentru că dvs le dati.
Potrivit art. 1013, alin. 3 din Noul cod civil: “oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu se accepta de catre reprezentantul legal” in cazul de fata, parintii minorului, care sunt concomitent si donatori.

Legea nu prevede o interdictie expresa si nici ca ar exista un conflict de interese intre cele doua calitati ale parintilor minorului;

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in ... (vezi toată discuția)
Donaþie cãtre minor ela76 ela76 Conform art.1013 alin.3 Noul Cod civil : oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu se accepta de catre reprezentantul legal. ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare pe numele unui minor carmenbn carmenbn Buna ziua.As vrea sa stiu daca parintii mei pot face un contract de vanzare -cumparare pt.o casa pe numele copiilor mei,care sunt minori. (vezi toată discuția)