avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ...

Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in vârsta de 17 ani (luna viitoare împlinește 17 ani) și o fetița in vârsta de 5 ani( va împlini tot luna viitoare 5 ani). Avem împreuna mai multe priorități , bunuri comune, clădiri, terenuri. Eu (soția) mai dețin un apartament, dobândit prin donație de la părinții mei, pe numele meu. Împreuna cu sotul am decis sa trecem o parte din aceste proprietăți pe numele copiilor, pe fiecare dintre ei câteva proprietăți la fiecare, încă de pe acum, chiar dacă nu au vârsta majoratului. Cum putem proceda? Ce act notarial este recomandat in aceasta situație, pentru fiecare dintre cei doi copilași? Un act care sa nu poată fi atacat ulterior de nimeni( nici de copii între ei doi, nici de noi ca părinți, de nimeni!) . Putem sa facem , ei neavând 18 ani încă? Ca și tutore ,poate fi doar unul din părinți? Cum anume? Iar apartamentul care este doar pe numele meu, cum îl pot da ? In ce forma? Ca tutore pentru amândoi copiii, dacă e cazul, ne-am înțeles sa fie mama copiilor, se poate? Va rugam frumos sa ne lămuriti cu aceste întrebări și ce avem de făcut! Va mulțumesc!
Împreuna cu sotul am decis sa trecem o parte din aceste proprietăți pe numele copiilor, pe fiecare dintre ei câteva proprietăți la fiecare, încă de pe acum, chiar dacă nu au vârsta majoratului.

Oare de ce ?
Ce vreti e nefiresc pt ca bunurile se mostenesc pe cale legala, deci trebuie sa aveti un motiv si ar conta sa il ziceti. Daca nu vreti sa o faceti aici, va puteti duce sa discutati cu un avocat in particular, sa cantariti avantajele si mai ales, dezavantajele aceste decizii.
Am decis așa pentru ca sunt destule bunuri comune, iar in cazul in care unul dintre noi pătește ceva, eu sau sotul, este mai sigur ca și copiii sa aibă e deplin aceste bunuri. Am decis deja așa. Va intreb cum putem proceda, ce acte, exact întrebările pe care Vi le am adresat in prima Conversație. Va rog sa îmi răspundeți ! Mulțumesc!
Care sunt avantajele și dezavantajele? Se poate face ceea ce ne am propus?
Motivele pentru care am decis așa sunt normale. Și am decis împreuna deja! Întrebarea noastră este ce trebuie sa facem? Ce act autentic pentru fiecare copil in parte? Nu dorim sa specificăm in aceste acte motivele , sunt normale, avem mai multe proprietăți și dorim deja sa le dam copiilor o parte, fiecăruia ce știm ca le sunt de folos, in mod egal, fiecărui copilaș .
Atunci, faceti cum doriti, mergeti la notar cu actele si va indruma acolo,
O sa ii reprezinte si asiste dupa caz, unreprezentant de la autoritatea tutelara.
Cu dvs sunteti donatori, nu ii puteti reprezenta/ asista dvs.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Temeiul de drept pentru vanzare-cumparare incheiata parinti si copii actoru_vlad actoru_vlad Buna ziua. Am urmatoarea speta: Parintii vor sa vanda copiilor minori o casa pe care o detin intr-o statiune de vacanta. Notarul insa spune ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Donatie mihaela495 mihaela495 Buna ziua As avea urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva. In calitate de parinti am dori sa donam un imobil copilului nostru minor. Legat de ... (vezi toată discuția)