avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ...

Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in vârsta de 17 ani (luna viitoare împlinește 17 ani) și o fetița in vârsta de 5 ani( va împlini tot luna viitoare 5 ani). Avem împreuna mai multe priorități , bunuri comune, clădiri, terenuri. Eu (soția) mai dețin un apartament, dobândit prin donație de la părinții mei, pe numele meu. Împreuna cu sotul am decis sa trecem o parte din aceste proprietăți pe numele copiilor, pe fiecare dintre ei câteva proprietăți la fiecare, încă de pe acum, chiar dacă nu au vârsta majoratului. Cum putem proceda? Ce act notarial este recomandat in aceasta situație, pentru fiecare dintre cei doi copilași? Un act care sa nu poată fi atacat ulterior de nimeni( nici de copii între ei doi, nici de noi ca părinți, de nimeni!) . Putem sa facem , ei neavând 18 ani încă? Ca și tutore ,poate fi doar unul din părinți? Cum anume? Iar apartamentul care este doar pe numele meu, cum îl pot da ? In ce forma? Ca tutore pentru amândoi copiii, dacă e cazul, ne-am înțeles sa fie mama copiilor, se poate? Va rugam frumos sa ne lămuriti cu aceste întrebări și ce avem de făcut! Va mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
stati linistita ca se descurca notarul cu actele.
fiecare doneaza ce are, dvs un imobil, apoi impreuna cu sotul, alt imobil si asa mai departe.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2021
gi-jane2, moderator


gi-jane2 a scris:

stati linistita ca se descurca notarul cu actele.
fiecare doneaza ce are, dvs un imobil, apoi impreuna cu sotul, alt imobil si asa mai departe.

Va mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temeiul de drept pentru vanzare-cumparare incheiata parinti si copii actoru_vlad actoru_vlad Buna ziua. Am urmatoarea speta: Parintii vor sa vanda copiilor minori o casa pe care o detin intr-o statiune de vacanta. Notarul insa spune ca nu se poate ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece casa pe numele copiilor mei minori gabryelaalex gabryelaalex buna seara . am doi copii unul de 7 ani si unul de 6 luni , pt cel de 7 ani am hotarare incredintare minor nefiind casatorita cu tatal lui dar am cerut ... (vezi toată discuția)
Donatie mihaela495 mihaela495 Buna ziua As avea urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva. In calitate de parinti am dori sa donam un imobil copilului nostru minor. Legat de ... (vezi toată discuția)